Gemeente Nijmegen

persbericht

Datum Nummer persbericht

22 september 2008 080922N

Nijmeegse combinatie wil donjon herbouwen

Bij de aanbesteding voor de herbouw van de donjon in het Valkhofpark heeft zich een partij gemeld. Het is de combinatie van Royal Haskoning, ICE Ontwikkeling samen met Bouwfonds MAB en de Stichting NVOB Cultuurfonds. Het college van B&W heeft besloten de aanbesteding te stoppen en met de combinatie de mogelijkheden voor herbouw te bespreken.

Omdat er na sluiting van de inschrijving maar een partij is, gaat B&W met de Nijmeegse combinatie het gesprek aan over herbouw van de donjon en het opknappen van het Valkhofpark. Daarbij gelden de voorwaarden zoals de Gemeenteraad die eerder heeft vastgesteld.

Dat de combinatie een volledig Nijmeegse is, versterkt de bijzondere uitstraling van het project. In 2006 hebben de Nijmegenaren er bij referendum voor gekozen om de toren in het stadsbeeld terug te brengen.

De gunning van de opdracht is gepland voor mei 2009. Op basis van het ontwerp moet vervolgens een bouw- en monumentenvergunning worden aangevraagd. Naar verwachting start de bouw van de donjon in de eerste helft van 2010.

Daarnaast heeft de gemeente het plan om het Valkhofpark op te knappen. De donjon moet daarbij ingepast worden. Daarom wil de gemeente de beide opdrachten in een hand te geven.



Gemeente Nijmegen