Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer Amsterdam


Feestelijke presentatie catalogus Schoolbuurtwerk

18 september 2008

Op dinsdag 23 september wordt door stichting Dynamo het eerste exemplaar van de catalogus `Levensecht leren' uitgereikt aan Martin Verbeet, stadsdeelvoorzitter en portefeuillehouder jeugdbeleid. Hierin worden de werkwijze en projecten van het Schoolbuurtwerk beschreven.

In het Schoolbuurtwerk worden kinderen direct betrokken bij hun school- en woonomgeving. Vanuit school worden rond verschillende thema's projecten georganiseerd. Zo bezoeken kinderen de bouwput op de Polderweg, lopen mee met de ronde van een vuilnisman, ontvangen de wijkagent en spreken rond 4 en 5 mei een buurtbewoonster die de Tweede Wereldoorlog heeft meegemaakt.

Het concept is ontwikkeld door Stichting Welzijn Westerpark en wordt in Oost-Watergraafsmeer met subsidie van het stadsdeel uitgevoerd door de stichting Dynamo.

Een aantal scholen heeft inmiddels ervaring opgedaan en de betrokken kinderen, leerkrachten en ouders zijn enthousiast over deze manier van leren. Op basis van de ervaringen heeft Dynamo de catalogus `Levensecht leren' opgesteld. Het aantal projecten wordt in de komende jaren verder uitgebreid.

Datum : dinsdag 23 september 2008
Tijd : 6.00 - 18.30 uur
Aanbieden catalogus aan Martin Verbeet: tussen 16.45 - 17.00 uur Locatie : Dienstencentrum Oosterpark, 's Gravesandeplein 19

Reageer