Politie neemt negen rijbewijzen in bij alcoholcontroles

Plus 18x een proces-verbaal

Politie Hollands Midden, 22-09-2008 o Politie Hollands Midden De politie heeft het afgelopen weekend negen rijbewijzen ingevorderd van bestuurders die werden betrapt op het rijden onder invloed.Twee waren betrokken bij een ongeval en van twee bestuurders kon het rijbewijs niet ingenomen worden omdat ze er geen hadden. Bij de ademanalyse werd boven de limiet van 220 ug/l geblazen en boven de invorderingsgrond. Deze ligt op 350 ug/l voor de beginnend bestuurder en voor anderen op 570 ug/l. Naast dat de bestuurders hun rijbewijzen hebben moeten inleveren, maakt de politie proces-verbaal tegen ze op.

In Katwijk reed een 48 jarige vrouw uit die plaats op zondag 21 september rond 06.20 uur met haar auto tegen drie op de De Waal Malefijtstraat geparkeerde autos. De vrouw verkeerde onder invloed van alcohol en werd aangehouden. De uitslag van haar ademanalyse was 595 ug/l.

In Leiden werd vrijdag 19 september rond 23.50 uur op de Haarlemmerstraat een 23 jarige automobilist uit IJmuiden aangehouden. Het viel de agenten op dat er niet handsfree gebeld werd en dat de veiligheidsgordel niet gedragen werd. Er werd vastgesteld dat de man ook met te veel drank op achter het stuur zat. De uitslag van zijn ademanalyse was 855 ug/l. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een rijbwewijs.

In Voorschoten controleerde de politie zaterdag 20 september rond 01.30 uur op de Koperwieklaan een 27 jarige man uit Voorschoten. Op de Leidseweg negeerde hij een stopteken van agenten, gaf in 1e instantie een valse naam, bleek onder invloed van alcohol te zijn, was niet in het bezit van een rijbewijs en reed in een niet verzekerde auto. De man werd aangehouden en aan het bureau volgde een ademanalyse. De uitslag hiervan was 815 ug/l. Naast het innemen va het rijbewijs en een proces-verbaal voor het rijden onder invloed, maakt de politie ook proces-verbaal voor de andere feiten op. Verder is de auto in beslag genomen.

In Leimuiden raakte zondag 21 september rond 20.25 uur een 21 jarige man uit Ostrowiec Swiettokrzyski (Polen) met zijn auto van de Vriezenweg en kwam tot stilstand in een sloot. Hij had te veel gedronken. De uitslag van zijn ademanalyse was 495 ug/l.

In Koudekerk aan den Rijn werd zondag 21 september rond 22.30 uur op de Weidedreef een 54 jarige automobilist uit Koudekerk aan den Rijn aangehouden. Hij had te veel gedronken. De uitslag van zijn ademanalyse was 950 ug/l.

In Alphen aan den Rijn werd zaterdag 20 september rond 04.20 uur op de Oranje Nassausingel een 30 jarige automobilist uit Rotterdam aangehouden. De politie keek al naar hem uit nadat er een bericht was gekomen dat hij na een alcoholcontrole weer in zijn auto was gestapt en was weggereden. Die controle was op de Rijksweg A4 onder Roelofarendsveen eerder die nacht. De ademanalyse die toen werd uitgevoerd gaf een uitslag van 930 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en de man kreeg een rijverbod voor meerdere uren. Dit negeerde hij en zag kans om weer te gaan rijden. In Alphen aan den Rijn werd hij weer van de weg geplukt. Wederom werd een ademanalyse gehouden. Die gaf toen als uitslag 785 ug/l.

Maandag 22 september hield de politie rond 02.00 uur op de Azaleastraat een 24 jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn. Zijn uitslag was 640 ug/l. In 2003 was hij al eens eerder op het rijden onder invloed betrapt. De uitslag toen was 290 ug/l.

In Bodegraven hield de politie vrijdag 19 september rond 19.30 uur op de Burgemeester Kremerweg een 57 jarige automobilist uit Bodegraven aan. De man was met te veel drank op achter het stuur gekropen. De uitslag van zijn ademanalyse was 750 ug/l.

In Gouda werd vrijdag 19 september rond 20.40 uur op de Nijverheidsstraat een 44 jarige automobilist uit Gouda aangehouden voor het rijden onder invloed. De uitslag van zijn ademanalyse as 700 ug/l. Een 17 jarige bromfietser uit Haastrecht overkwam hetzelfde. Hij werd zaterdag 20 september rond 00.50 uur op de Spoorstraat aangehouden. De uitslag van zijn ademanalyse was 560 ug/l. Twee uur later betrapte de politie een 22 jarige Gouwenaar op het rijden onder invloed. Hij werd op het Albert Plesmanplein aangehouden. De uitslag van de ademanalyse voor deze beginnend bestuurder was 445 ug/l.

Wel proces-verbaal geen invordering Verder kregen nog achttien bestuurders van motorvoertuigen een proces-verbaal voor het rijden onder invloed. Deze bestuurders kwamen boven de limiet van 220 ug/l (90 ug/l beginnend bestuurder) uit maar bleven onder de invorderingsgrond van 570 ug/l (350 ug/l voor beginnend bestuurder. Het ging hier om de plaatsen Noordwijk, Leiden (10 x), Oude Wetering, Alphen aan den Rijn, Hazerswoude Rijndijk en Gouda (4 x).

In het belang van de verkeersveiligheid zal de politie blijven controleren op het gebruik van alcohol in het verkeer.