Gemeente Eindhoven


* verrassend groen

Uitslag fotowedstrijd

Verassend groen in beeld:

Misschien niet bij iedereen bekend, maar Eindhoven is verrassend groen. Het is de groenste stad van de vijf grootste Nederlandse steden. Daarnaast is de bebouwde kom van Eindhoven de groenste van de vijf grootste steden van Brabant. Maar wat maakt Eindhoven nu verrassend groen voor haar inwoners?
Om daar een idee van te krijgen is er een fotowedstrijd georganiseerd. Eindhovenaren zijn uitgedaagd om het verrassend groene Eindhoven op de foto te zetten. Uit de ruim tweehonderd inzendingen heeft een jury tien fotoâs uitgezocht. Via de site kon iedereen stemmen op de foto die het beste het verrassend groene Eindhoven weergeeft. Wethouder Mary Fiers maakte op zaterdag 20 september bekend wie het meest verassend groene Eindhoven in beeld heeft gebracht.

Â

Hetty de Groot is de gelukkige winnaar van deze fotowedstrijd. Deze trapfoto is genomen van het Dommeltunneltje bij de TU/e waar Hetty de Groot elke dag doorheen fietst. âHet was eerst een heel saai betonnen geheel en sinds een week of drie hebben ze de buitenkant van het tunneltje kleurig groen geschilderd met oranje zijstukjes. Een onverwacht genoegen.â aldus Hetty. De fotograaf van de winnende foto kan de groene stad van boven bekijken, want haar inzending werd beloond met een ballonvaart.

de winnende foto van Hetty de Groot
de winnende foto van Hetty de Groot

Benieuwd naar de andere inzendingen?

Klik hier voor een overzicht van de 10 genomineerde foto's.

deze pagina printen

mail deze link door

contact DSOB

Bezoekadres:
Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer
Kennedyplein 200
(Kennedy Business Center)
route

Postadres:
Postbus 998, 5600 AZ Eindhoven

Telefoon:

040 - 238 6000

voor vergunningen: 238 6666
Naar het digitaal loket
(c) 2008 Gemeente Eindhoven