Politie Zuid-Holland-Zuid

23 september Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

Dordrecht, 23-09-2008 o Persberichten district II

ROODLICHTCONTROLE
PAPENDRECHT/ DORDRECHT Tijdens een roodlichtcontrole hebben politieagenten van het Verkeershandhavingsteam 62 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die het rode verkeerslicht negeerden. Ze hielden de controle op maandagmorgen 22 september 2008 op de afslag Papendrecht van de Rijksweg A15 en op de Rijksstraatweg en de Kamerlingh Onneslaan te Dordrecht. Alle overtreders krijgen binnenkort de bekeuring thuis.

WINKELDIEFSTAL
PAPENDRECHT Een 79-jarige moeder en haar 47-jarige dochter, beiden uit Hendrik Ido Ambacht zijn aangehouden wegens winkeldiefstal. Dit gebeurde op maandagmiddag 22 september 2008 in een winkel aan de Jan van Goijenstraat. De dames betaalden bij de zogenaamde zelfscan kassa voor 50 euro aan boodschappen, maar vergaten voor 50 euro aan vleeswaren te scannen en te betalen. Ze werden betrapt door het personeel en overgedragen aan de politie. Na verhoor zijn ze heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op. Beide dames kregen een winkelverbod.

INBREKER OVERLOPEN
SLIEDRECHT Een inbreker is door de eigenaar van een bedrijf aan de Kubus overlopen. Dit gebeurde op maandagavond 22 september 2008 omstreeks 21.00 uur. De man was nog aan het werk en hoorde een geluid. Hij ging op onderzoek uit en trof een onbekende man in het bedrijf aan. Deze bedreigde de eigenaar met een schroevendraaier en ging er vervolgens via de achterdeur vandoor. Aan de achterdeur zat braakschade. Personeel van de Unit Forensische Opsporing stelde een sporenonderzoek in. De politie heeft de zaak in onderzoek.

POLITIE ZOEKT GETUIGEN AANRIJDING(vervolgbericht van 21 september) GORINCHEM De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding op de Willem van Arkellaan en omgeving alsmede de Tiende Penninglaan van 20 september jl.

Zaterdagmiddag rond 14.30 uur kreeg de Politie Zuid-Holland-Zuid een melding van een opstootje op de Mollenburgseweg/Stalkaarsen. Daar aangekomen blijkt dat er een incident heeft plaatsgevonden op de Willem van Arkellaan en in de omgeving van de Tiende Penninglaan waarbij een auto meerdere malen bewust tegen een andere auto is aangereden. Vervolgens zou één van de autos zijn ingereden op een 38-jarige inwoner van Gorinchem. De politie heeft zaterdagmiddag een 30-jarige en een 32-jarige inwoner van Den Haag aangehouden als verdacht van betrokkenheid. De exacte toedracht van het incident is nog niet bekend. De politie heeft al gesproken met een getuige van het incident maar ook nu is de exacte toedracht nog niet bekend. Daarom verzoekt de politie getuigen die zich nog niet eerder bij de politie hebben gemeld te bellen met 0900-8844 ten einde een beter beeld te krijgen van het incident dat die middag heeft plaatsgevonden.

TWEE VERDACHTEN AANGEHOUDEN IN ZAAK BEROVING A 27 UTRECHT/GORINCHEM - De politie heeft maandagmiddag twee mannen aangehouden die worden verdacht van betrokkenheid bij de gewelddadige beroving op de A27 van 7 augustus jl.
Bij deze beroving raakte een 52-jarige taxichauffeur gewond nadat hij was beschoten door de inzittenden van een andere auto die hem tot stoppen dwongen. Diezelfde nacht werd een drietal inzittenden van de taxi aangehouden voor nader onderzoek. Zij zijn inmiddels weer op vrije voeten. Na onderzoek door de recherche van de Politie Zuid-Holland-Zuid kon maandagmiddag een tweetal verdachten, een 42-jarige en een 41-jarige inwoner van Utrecht, worden aangehouden. Zij zijn in verzekering gesteld.