Persberichten 23/09 middag

Regio, 23-09-2008

Lisse/Hillegom Alcoholcontrole De politie heeft in de avond van maandag 22 september en de nacht van dinsdag 23 september bestuurders van motorvoertuigen gecontroleerd op rijden onder invloed van alcohol. Er werden acht automobilisten gecontroleerd. Daarnaast moest één bijrijder ook een blaastest afleggen. Naast deze bijrijder, eigenaar van de auto, bleek ook de bestuurder teveel gedronken te hebben. Hij blies 430 ug/l. Deze bestuurder werd aangehouden. Uit verdere informatie bleek ook dat de man niet in het bezit is van een geldig rijbewijs. De politie hield verder nog twee bestuurders aan. Een beginnendebestuurder, een 22 jarige vrouw uit Beinsdorp blies 330 ug/l en een 25 jarige Amsterdammer. Hij blies 340 ug/l.

Leiden Hennepkwekerij, stekken en diverse apparatuur De politie heeft dinsdag 23 september onder meer een hennepkwekerij in een woning aan de Zijlsingel aangetroffen en ontmanteld. De politie had vorige week informatie binnengekregen over de vermoedelijke kwekerij waarna er een onderzoek werd ingesteld. In verschillende ruimten in de woning werden planten en/of spullen die rond verdovende middelen worden gebruikt aangetroffen. Ruim veertig moeder- en hennepplanten zijn inbeslaggenomen. In een kast op de begane grond werden zon 350 hennepstekken gevonden en in de huiskamer totaal 4320 gram gedroogde toppen. Hier stond ook een hennepmaler. Verder vond de politie nog een gebruikte hashpers, elf plakken hasj en een zak met gemalen hasjpoeder. De politie heeft de planten, goederen, apparatuur van de kwekerij en geld inbeslaggenomen. De bewoner van de woning, een 55 jarige man, is in de woning aangehouden. De politie doet verder onderzoek.

Gouderak Politie ontdekt hennepkwekerij De politie heeft maandagmorgen 22 september achter een woning aan de Smitstraat een hennepkwekerij opgerold. De politie deed daar onderzoek na een tip die binnenkwam via MeldMisdaadAnoniem. In een kasje achter de woning groeiden 130 hennepplanten. De kwekerij is geruimd. Er zijn nog geen verdachten in deze zaak gehoord.

--- einde berichten ---