Persbericht

Adobe onthult Creative Suite 4 Web Premium

Nieuwe samenwerking tussen designers en ontwikkelaars maakt het eenvoudiger om rijke online ervaringen te creëren

Amsterdam, 23 september 2008 Adobe Systems Incorporated (Nasdaq:ADBE) introduceert vandaag Adobe® Creative Suite® 4 Web Premium, de volgende grote release binnen Adobe s portfolio van web design- en ontwikkelsoftware. Adobe CS4 Web Premium vereenvoudigt creatieve workflows dankzij diverse nieuwe features en zorgt voor aanzienlijke productiviteitsverbeteringen. Daarnaast bespaart het creatieve professionals tijd bij het ontwikkelen van interactieve websites en rijke online ervaringen. Adobe CS4 Web Premium bevat nieuwe versies van Adobe Fireworks® CS4, Adobe Dreamweaver® CS4, Adobe Flash® CS4 Professional, Adobe Photoshop® CS4 Extended, Adobe Illustrator® CS4, Adobe Contribute® CS4, Adobe Device Central CS4 en Adobe Acrobat® 9 Professional. Voor het eerst is ook Adobe Soundbooth® CS4, de nieuwste versie van Adobe s innovatieve tool voor geluidsbewerking, opgenomen in Creative Suite Web Premium Edition. Er komt ook een versie van Adobe CS4 Web Standard beschikbaar.

Adobe Flash-technologie heeft het web drastisch veranderd en Creative Suite heeft zich binnen de industrie ontwikkeld tot dé standaard voor het creëren en distribueren van online ervaringen , zegt John Loiacono, senior vice president of Creative Solutions bij Adobe. Impact hebben op het web is essentieel voor ieder merk, onderneming of organisatie die gezond wil blijven. Adobe Creative Suite 4 biedt de instrumenten om internet het belangrijkste communicatiekanaal te maken voor ieder idee of boodschap.

Nieuwe functies en gestroomlijnde workflow tussen designer en ontwikkelaar De nieuwste versie van Adobe Creative Suite bevat een nieuw object-gebaseerd animatiemodel in Adobe Flash CS4 Professional die het handmatig plaatsen van een keyframe en tween aanpassingen overbodig maakt en het animatieproces enorm vereenvoudigt. Hierdoor wordt het ook toegankelijker voor nieuwe gebruikers. Daarnaast is Flash CS4 Professional uitgebreid met 3D-transformatiemogelijkheden, zoals 3D-rotatie- en vertaalinstrumenten. Ook bevat het een nieuwe Bones-tool die omgekeerde kinematica biedt voor het creëren van ketenachtige animaties. De Deco-tool stelt gebruikers in staat om ieder symbool te converteren naar een direct ontwerpinstrument.

Ook nieuw in Creative Suite 4 is de interface die het mogelijk maakt om eenvoudig te switchen tussen tools zoals Photoshop, Illustrator, Dreamweaver, Flash en Fireworks. Verschillende nieuwe exportopties zijn toegevoegd om de workflows tussen designer en ontwikkelaar te vereenvoudigen. Een voorbeeld hiervan is de mogelijkheid om in Fireworks CS4 ontwerpcomponenten te exporteren als hoogwaardige PDF-bestanden die bekeken kunnen worden als interactieve doorzoekbare bestanden. Fireworks CS4 biedt bovendien functies om te exporteren naar CSS, waardoor designers prototypes kunnen aanleveren aan ontwikkelaars in een ontwikkelaars-vriendelijke opmaak.

Adobe Dreamweaver CS4 bevat een nieuwe veelzijdige werkomgeving en de nieuwe Related Files- en Code Navigator-functies. Hiermee breidt Adobe de mogelijkheden uit voor het werken met moderne websites en de onderliggende code van geavanceerde documenten, die kunnen bestaan uit externe CSS-bestanden, JavaScript libraries, gekoppelde bestanden of server-side code. Gebruikers kunnen dankzij de View-functies documenten bekijken en interactief coderen in een realistische browser-omgeving door gebruik te maken van de open-source vertaalmachine WebKit. Het is hierdoor niet meer nodig om de applicatie steeds te verlaten.

Creative Suite 4 breidt creatieve workflows uit
De Adobe Creative Suite 4-productlijn, die bestaat uit Adobe Creative Suite Design-edities, Adobe Creative Suite Web-edities, Adobe Creative Suite Production Premium en Adobe Creative Suite 4 Master Collection, biedt toegang tot online diensten* voor creatieve professionals en ontwikkelaars die online werken en samenwerken. Adobe ConnectNow, een dienst van Acrobat.com, is toegankelijk vanuit InDesign® CS4, Illustrator CS4, Photoshop CS4 Extended, Flash CS4 Professional, Dreamweaver CS4, Fireworks® CS4 en Acrobat® 9 Pro. Hierdoor wordt directe online samenwerking tussen twee collega s of klanten mogelijk. Designers kunnen ook kleurharmonieën delen met Adobe Kuler" die nu beschikbaar is in InDesign CS4, Illustrator CS4, Photoshop CS4, Flash CS4 en Fireworks CS4. Andere online hulpbronnen zijn: Adobe Community Help voor technische vragen, Resource Center voor toegang tot video- en audio-gerelateerd productnieuws en tutorials, Soundbooth scores en geluidseffecten en andere stock media. Adobe Bridge Home is een informatiebron voor tips, tutorials, nieuws en inspirerende content. Dankzij een doorzoekbare bibliotheek met meer dan 450 geactualiseerde apparaatprofielen van toonaangevende fabrikanten, stelt Adobe Device Central CS4 eindgebruikers in staat om eenvoudig mobiele content te testen die ontworpen is met verschillende Creative Suite 4-producten.

Prijzen en beschikbaarheid
Adobe Creative Suite Web Premium en Web Standard voor Mac OS X op Intel® en PowerPC®-gebaseerde systemen en voor het Microsoft® Windows® XP- en Windows Vista®-platform worden in oktober 2008 verwacht en zijn verkrijgbaar zijn via de Adobe geautoriseerde resellers en de Adobe Store via www.adobe.nl/store . De verwachte adviesprijs van Adobe Creative Suite 4 Web Premium is 1699 euro exclusief BTW. Upgraden naar Creative Suite 4 Premium en Standard beginnen vanaf 399 euro exclusief BTW voor Creative Suite 3 en 499 euro exclusief BTW vanaf Creative Suite 2.X en 1.X, Adobe Studio® 8 en Adobe Studio MX 2004. Klanten met een geldige licentie voor iedere versie van Adobe Creative Suite Design, Web en Production Premium hebben gedurende een beperkte periode de mogelijkheid om te upgraden naar Creative Suite 4 voor de CS3-upgradeprijs. Voor meer informatie over kenmerken, upgradevoorwaarden, prijzen en internationale versies, zie: www.adobe.nl/creativesuite . Prijsinformatie over de Nederlandse versies zal bij beschikbaarheid van de software worden gecommuniceerd.