Dienstenbond CNV

Nieuws

11 augustus 2008

Ledenbijeenkomst Zorgbedrijf Delta Lloyd

Op 23 september a.s. zullen wij met CZ gaan onderhandelen over transitie van arbeidsvoorwaarden.

Onze kaderleden zijn momenteel druk bezig om alle verschillen in kaart te brengen. Onze pensioendeskundigen bestuderen de pensioenregelingen van DL en CZ en kijken of het voorstel van de werkgever om m.i.v. 1 januari 2009 naar de pensioenregeling van CZ over te gaan geen achteruitgang voor de betrokkenen gaat opleveren. Op 19 augustus a.s. hebben de pensioendeskundigen van de vakorganisaties een overleg met de deskundigen van werkgeverskant.

Wij willen het totale voorstel van de werkgever zorgvuldig beoordelen. Het verbaasde ons dan ook dat de werkgever ons op 23 juli jl. een brief heeft gestuurd waarin de vakorganisaties voor het blok worden gezet en er vóór oktober 2008 een akkoord moet liggen. Wij hebben nogmaals laten weten dat zorgvuldigheid heel belangrijk is en dat je daar soms wat tijd voor moet nemen. Uiteraard zullen wij in september voortvarend te werk gaan, maar wij laten ons niet onder druk zetten! Was het niet de werkgever die vorig jaar de transitie met een heel jaar heeft uitgesteld?

Wij nodigen de medewerkers van het zorgbedrijf uit om op donderdag 18 september a.s. van 11.00 - 12.00 uur te Den Haag de voorstellen van de werkgever te bespreken en samen met u onze eigen inzet te bepalen.

ABN AMRO Verzekeringen
Op 5 augustus jl. hebben wij een overleg gehad met de OR van ABN Amro verzekeringen en afgesproken om, zodra er meer nieuws is, een gezamenlijke personeelsbijeenkomst te houden. Wij verwachten dat de onderhandelingen over het openbreken van de joint venture medio oktober 2008 zullen zijn afgerond en dat er dan meer bekend zal zijn over wanneer e.e.a. gaat plaatsvinden. Uiteraard dringen wij ook bij Fortis aan op duidelijkheid voor het personeel. Wij willen zo spoedig mogelijk met Fortis en DL gaan praten over behoud van werkgelegenheid, vestigingsplaats en overgang van arbeidsvoorwaarden. Na de zomer zullen wij u een uitnodiging sturen voor een personeelsbijeenkomst.

Reorganistie M & V
De COR heeft positief geadviseerd over wijziging organisatiestructuur Marketing & Verkoop. Op ons initiatief staat er in de adviesaanvraag nu heel duidelijk dat de medewerker, die niet geplaatst wordt of niet in aanmerking komt voor een ingrijpend gewijzigde functie, de status krijgt van herplaatsingkandidaat. Volgens het SP heeft deze medewerker vervolgens de keuze om met een vertrekpremie weg te gaan of te kiezen voor het loopbaanbegeleidingtraject met Randstad HR Solutions. De vakorganisaties en de COR hebben een indringend gesprek met Randstad HR Solutions gevoerd. Het afgelopen jaar hebben zij niet goed gepresteerd, dus dat moet bij de komende reorganisaties beter. Er is met Randstad afgesproken dat er intensiever begeleid zal worden en beter gerapporteerd aan de vakorganisaties en de COR over de voortgang van alle bemiddelingen.

Initiatief OR Amsterdam
In het kader van een betere interne herplaatsing heeft de OR Amsterdam een uitstekend voorstel gedaan dat de vakorganisaties van harte ondersteunen. Het doel is om 70% van de interne vacatures door herplaatsingkandidaten te laten opvullen. Hiertoe zal de communicatie over de vacatures verbeterd moeten worden en zou je kunnen werken met zaken als herplaatsingbudgetten en proefplaatsingen op afdelingen.

Nationaal Spaarfond Assurantiebedrijf
In verband met de plannen voor NSF zullen wij op 3 september a.s. overleg hebben met de werkgever. Hierna zullen wij de betrokkenen uiteraard weer op de hoogte stellen van de ontwikkelingen

Deelnemersraad pensioenfonds
CNV Dienstenbond heeft helaas nog geen van de leden bereid gevonden om zitting te nemen in de deelnemersraad van het pensioenfonds. Het is interessant werk, kost niet veel tijd, u leert een heleboel over pensioenen, het mag allemaal in de baas zijn tijd en uiteraard is het belangrijk dat een dergelijk medezeggenschapsorgaan ook echt wordt ingevuld. Toch wat voor u? Laat het ons even weten!

U ziet dat CNV Dienstenbond een grote rol namens u speelt in bovenstaande ontwikkelingen. Dat kunnen wij niet zonder leden. Kent u collega's die nog geen lid zijn? Laat ze even weten dat zij alleen mee kunnen praten als zij lid worden. Het is de eerste drie maanden trouwens gratis! Voor meer informatie kunt u altijd contact met bestuurder Bernard Jan de Groot opnemen: telefoonnummer 010-2651111, e-mail b.degroot@remove-this.cnvdibo.nl of surf even naar onze website: www.cnvdienstenbond.nl

Het is altijd prijs met de lid-werft-lidactie van CNV Dienstenbond! Kijk voor de ledenwerfactie op www.cnvdienstenbond.nl

De cadeaubon t.w.v. EUR 10.00 als welkomstcadeau op de aanmeldingsbon, is komen te vervallen. In plaats daarvan krijgt het nieuwe lid, bij het verstrekken van een automatische incasso, de eerste drie maanden een gratis lidmaatschap aangeboden.