Provincie Gelderland

Arnhem, 23 september 2008

VERZAMELPERSBERICHT GEDEPUTEERDE STATEN VAN 23 SEPTEMBER 2008

GELDERLAND ALGEMEEN
Gelderland grote stijger in woningproductie In de eerste helft van dit jaar zijn er in Nederland ruim 28.000 woningen gebouwd. Daarvan zijn er 4.080 woningen in de provincie Gelderland gebouwd, dat is zon 15%. Niet alleen landelijk gezien een prestatie, ook voor Gelderland zelf is het de hoogste productie in jaren. Zelfs 50% hoger dan in de eerste helft van vorig jaar. Landelijk lag deze groei 13% hoger dan vorig jaar. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. De verwachting is dat er in geheel 2008 meer dan 9.000 woningen zullen worden opgeleverd in Gelderland, de hoogste productie in tien jaar. (zie ook apart persbericht)

REGIO ACHTERHOEK
Alternatieven aanpak N18 voorgelegd aan regio (C8) De aanpak van de N18 tussen Varsseveld en Enschede komt in een volgende fase. De voorkeur van regionale partijen is om een nieuwe vierstrooks autoweg met gescheiden rijbanen en overal ongelijkvloerse kruisingen en aansluitingen aan te leggen. Omdat dit op korte termijn financieel niet haalbaar is, zijn de betrokken gemeenten en provincies op zoek gegaan naar een realistisch voorkeurstrac. Dit voorkeurstrac is zodanig, dat later de gewenste uitbreiding naar een volledige vierbaans autoweg alsnog mogelijk is. (zie ook apart persbericht)

STATENVRAGEN
Gedeputeerde Staten hebben Statenvragen beantwoord over de volgende onderwerpen: Namens Partij voor de Dieren zijn vragen gesteld over het Dynamische Reisinformatie Systeem (DRIS) Namens de Partij voor de Dieren zijn vragen gesteld over het voeren vern wilde zwijnen door toeristen De beantwoording van statenvragen is binnen enkele dagen te lezen op www.gelderland.nl in het menu provinciale staten onder vergaderingen



Provincie Gelderland