Ingezonden persbericht


Iron Mountain versterkt met documentbeheeroplossingen positie in Europese markt

Alphen a/d Rijn, 23 september 2008 - Iron Mountain, wereldwijd leider in informatiebescherming en storagediensten, breidt zijn aanwezigheid in Europa verder uit. Het bedrijf neemt Anamnis GDM SAS over, specialist op het gebied van elektronische documentbeheeroplossingen. Anamnis GDM SAS is een zusterbedrijf van Anamnis, een Franse leverancier van archiefbeheer- en databeveiligingsdiensten. Iron Mountain nam deze organisatie over in juni 2007.

Anamnis GDM SAS is actief in Rennes, Caen, Parijs, Lyon, St. Denis en Les Lucs. Vanuit deze locaties biedt de organisatie diensten voor elektronische document- en workflowbeheersystemen. Deze zijn gebaseerd op innovatieve scan-, indexatie- en online-documentbeheeroplossingen. De organisatiestructuur en alle arbeidsplaatsen blijven na de overname ongewijzigd.

Door de overname breidt Iron Mountain zijn portfolio van documentbeheeroplossingen in Europa verder uit. Het bedrijf kan hiermee prospects helpen om een brug te slaan tussen fysieke en digitale informatie. Anamnis GDM SAS profiteert met de acquisitie van de internationale ervaring en het marktleiderschap van Iron Mountain.

Marc Duale, directeur van Iron Mountain Europe: "Iron Mountain reageert met de overname op een toenemende vraag naar scanoplossingen voor documenten. Die dringen opslagkosten terug en vereenvoudigen het zoeken naar en verwerken van data. We zijn erg verheugd over het verwachte succes van de overname van Anamnis in 2007. De toevoeging van de elektronische documentbeheertak van Anamnis is een tastbaar resultaat van ons gezamenlijke succes. Het dienstenportfolio van Anamnis GDM SAS komt goed tot zijn recht in combinatie met Iron Mountain-producten, ook buiten Frankrijk. Deze acquisitie is een strategische investering voor de Iron Mountain Document-oplossingen die we in geheel Europa aanbieden."

###

Iron Mountain
Iron Mountain Europe is een dochterbedrijf van Iron Mountain, Incorporated (NYSE: IRM), wereldwijd leider in informatiebescherming en storagediensten. Het bedrijf bedient in Europa 56 verschillende markten in 20 landen. Voor meer informatie: www.ironmountain.nl.

Iron Mountain biedt oplossingen en die nsten voor storage, bescherming en beheer van fysieke en digitale media. Hiertoe behoren onder andere consultancydiensten en disaster recovery-oplossingen. Bedrijven profiteren met de producten en oplossingen van Iron Mountain van kostenverlaging voor databeheer, een veilig beheer van bedrijfskritische informatie, risicobeheer voor compliancy en toegenomen bedrijfscontinuïteit. Het bedrijf is opgericht in 1951 en biedt zijn diensten aan meer dan 100.000 bedrijven in de Verenigde Staten, Canada, Europa, Latijns-Amerika en de Pacific. Iron Mountain heeft wereldwijd ruim 20.000 mensen in dienst en behaalde in 2006 een omzet van $2,7 miljard.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht