Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Een spiksplinternieuw seizoen Nationale KidsTV bij JETIX!

23 september ­ In alweer het vierde seizoen van het succesvolle interactieve televisieprogramma Nationale KidsTV On Tour gaat presentatrice Kim Lian van der Meij iedere week bij een school in Nederland op bezoek om het werk van de onderwijzer over te nemen. Maar Nationale KidsTV biedt een héél ander lespakket dan de kinderen gewend zijn!

In en rond de school worden 3 spellen
gespeeld waarbij de kinderen worden
getest op hun kennis, oriëntatievermogen
en samenwerking.

Hoe beter de score, hoe meer Bumps ze
verdienen. Bumps zijn geanimeerde
poppetjes die in beeld springen op de
momenten dat er iets goeds of fout
gedaan wordt in de spellen.

De klas wordt verdeeld in twee teams die het tegen elkaar zullen opnemen in de strijd om de felbegeerde, levensgrote Nationale KidsTV Beker en een hoge notering in het Seizoensklassement.

In Navigeer als een speer wordt de captain van zijn team gescheiden en moet hij ze aan de hand van een
portoverbinding zo snel mogelijk naar zich zien toe te loodsen. Ben ik in Beeld? is een kennisquiz, waarbij de verliezende partij bekogeld wordt met taarten en andere lekkernijen.
In Het Vliegend Tapijt worden de captains ten slotte als ware vorsten door hun teamgenoten over een uitdagend parcours vervoerd, waarbij onderweg allerlei Bumps te verdienen zijn.

Tussen de spellen door geven de scholen ons hun kijk op de ideale school.
Aan de hand van een thema komen er bijvoorbeeld scholen op het water, met een achtbaan er doorheen of scholen met bijzondere energievoorzieningen aan bod.
De kids gaan zelf op pad om te ontdekken hoe je zo'n school kunt bouwen en de kids thuis kunnen met het ontwerp van hun ideale school prijzen als een Smartboard of een Wii winnen!

In 2008 is de première van de Nederlandse versie van High School Musical. In Nationale KidsTV nemen we iedere week een kijkje achter de schermen. We volgen de sterren op de voet bij de repetities, de zanglessen en de musicals waarin ze op het moment schitteren.

Kortom fonkelnieuwe spellen en boeiende onderwerpen in het komende seizoen van Nationale KidsTV!
Nationale KidsTV is vanaf vrijdag 26 september iedere week om 12:50 uur te zien bij JETIX. De herhalingen zijn op zaterdag om 11:30 uur

---- --