Ingezonden persbericht

A1 Team Nederland snel op Snetterton

Snetterton, 23 september 2008

Op zijn 27e verjaardag heeft Robert Doornbos zijn debuut als A1 Team Nederland coureur gemaakt op Snetterton. Tijdens de A1GP testdag op het Engelse circuit reed Doornbos zijn eerste ronden met de A1GP Powered by Ferrari.

Doornbos was tevreden over zijn eerste optreden met de 600 pk sterke auto op het circuit waar hij voor het laatst in het Britse F3 kampioenschap in 2001 gereden had. Hij reed in totaal 31 ronden, waarbij hij tevens de powerboost kon uitproberen.

Robert Doornbos: "Ik denk dat we een goede en productieve dag achter de rug hebben. De eerste keer dat ik de baan op reed was zeer apart, ik reed met slicks de baan op en het begon direct te regenen. Gelukkig droogde de baan snel op, waardoor ik in de middag zeker twintig ronden op onder droge omstandigheden kon rijden. Door het lage gewicht en de downforce lijkt deze wagen veel op een Formule 1 auto. Ik zal alleen nog wel mijn zitpositie in de wagen moeten verbeteren voor de race in China, Ik denk dat dit me vandaag een paar tienden heeft gekost. Na de race in Zandvoort zal ik naar Silverstone gaan om een nieuw stoeltje te laten maken."

Naast Doornbos kwam ook Jeroen Bleekemolen nogmaals in actie tijdens de test, als laatste voorbereiding op de openingsrace op Zandvoort. Andere landen die vandaag in actie kwamen, waren Nieuw Zeeland, Italië en de A1GP testauto. De andere landen hebben volgende week, net voor A1GP Zandvoort nog een laatste testmogelijkheid op Snetterton.

"De auto liep erg goed vandaag," aldus Jeroen. "Ik heb in de middag 29 ronden kunnen rijden, Robert had eerder al gereden. Het liep allemaal goed, we waren de snelste gedurende de dag. Ik reed zonder powerboost en op gebruikte banden en kon niet helemaal voluit omdat we met een iets te korte zesde versnelling nog reden. Robert zette 54.822 neer en ik reed'54.984 en Italië '55.8. Het ziet er zeker goed uit voor Zandvoort wat ons betreft," besluit Jeroen.

Kaarten voor A1GP Zandvoort zijn te koop via www.A1GP.com, www.cpz.nl en bij Primera.