Ministerie van Defensie

DEFENSIE EVENEMENTENKALENDER

24 - NATIONALE TAPTOE

Wat: Het doel van de Nationale Taptoe is om de militaire muziek en de diverse krijgsmachtdelen van Defensie aan een breed publiek te presenteren. De meeste taptoes worden nu echter door burgerorkesten gehouden, waarvan de oudste in Nederland jaarlijks door "Harmonie de Vriendschap" uit Woerden wordt georganiseerd. De bekendste militaire taptoe is de Nationale Taptoe in Breda. Deze Taptoe werd in 2005 verplaatst naar de Brabanthallen 's-Hertogenbosch en vanaf 2006 naar Ahoy in Rotterdam. Defensie hoopte op die manier meer bezoekers te trekken. Het muziekspektakel voor militaire orkesten een facelift ondergaat. Het jaarlijkse evenement heet voortaan The Netherlands Military Tattoo. De naamsverandering is een gevolg van de internationale allure die de taptoe door de jaren heen heeft gekregen. Aan het evenement doen vele internationaal befaamde militaire orkesten en groepen mee. Samen met de Edinburgh Military Tattoo en de Canadese Nova Scotia International Tattoo behoort de Nederlandse Taptoe tot de top van de wereld.

Wanneer: woensdag 24 september 2008

Waar: Ahoy, Ahoyweg 10, 3084 BA, Rotterdam

Openingstijden: Aanvangstijd: 20.00

Meer informatie: Kaarten en info: Site Nationale Taptoe, 0900 235 24 69

Bereikbaarheid: Eigen vervoer & parkeren Ahoy is gunstig gelegen ten opzichte van alle uitvalswegen. Met de auto neemt u op Ring Rotterdam-Zuid (A15) de afslag Ahoy-Zuidplein en kunt u verder de borden Ahoy volgen. Parkeren kunt u op ons parkeerterrein voor ⬠9,00 per auto. (Het tarief voor touringcars is ⬠22,50) Op vijf minuten loopafstand kunt u ook terecht in parkeergarage Zuidplein tegen de daar geldende tarieven of op de diverse P+R terreinen, zoals bij de metrostations Slinge en Capelsebrug. Op
http://www.bereikbareregiorotterdam.nl/ en http://www.anwb.nl/ kunt u de actuele verkeersinformatie vinden. Vanuit de richting Amsterdam/Den Haag U houdt de A4 aan tot Den Haag. U volgt dan de A13 richting Rotterdam en daarna de A20 richting Utrecht. Op de A20 neemt u de afslag A16 richting Dordrecht/Breda. Na de van Brienenoordbrug kiest u voor de Ring Rotterdam-Zuid richting Zierikzee (A15). Op de A15 staat de afslag Ahoy aangegeven. Na de afslag let u op de borden met de aanduiding: Ahoy. Vanuit de richting Utrecht U houdt de A12 aan tot Gouda. U volgt dan de A20 richting Rotterdam. Op de A20 neemt u de afslag A16 richting Dordrecht/Breda. Na de van Brienenoordbrug kiest u voor de Ring Rotterdam-Zuid richting Zierikzee (A15). Op de A15 staat de afslag Ahoy aangegeven. Na de afslag let u op de borden met de aanduiding: Ahoy. Vanuit richting Dordrecht/Breda U houdt de A16 aan richting Rotterdam. Op de A16 kiest u voor de Ring Rotterdam-Zuid richting Zierikzee (A15). Op de A15 staat de afslag Ahoy aangegeven. Na de afslag let u op de borden met de aanduiding: Ahoy. Vanuit richting Zeeland/Roosendaal U houdt de A29 aan richting Rotterdam. U rijdt de A29 helemaal uit, de richting Ahoy staat al aangegeven. Daarna let u op de borden met de aanduiding: Ahoy. Openbaar vervoer Ahoy is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Metro- en bushalte Zuidplein is op slechts vijf minuten loopafstand van Ahoy. Voor de dienstregeling kunt u kijken op http://www.9292ov.nl/ en http://www.ret-rotterdam.nl.