Live Earth's Kevin Wall in jury PICNIC Green Challenge

Amsterdam, 9 juli, 2008 ­ Kevin Wall neemt plaats in de jury van de PICNIC Green Challenge 2008, de jaarlijkse internationale wedstrijd voor het beste idee om CO2-uitstoot te verminderen. Kevin Wall is de oprichter van SOS

De PICNIC Green Challenge is een initiatief van de Nationale Poscode Loterij en PICNIC. In de PICNIC Green Challenge kunnen creatieve en innovatieve denkers ¤ 500,000 winnen voor het beste groene product en/of dienst. De ideeën moeten de uitstoot van broeikasgassen tegengaan, bijdragen aan een duurzame levensstijl en hoog scoren wat betreft design, gebruiksvriendelijkheid en kwaliteit.

Inschrijven kan tot 31 juli 2008
De overige juryleden zijn H.R.H. Prince Carlos de Bourbon de Parme, Bill Moggridge (mede-oprichter van IDEO http://www.ideo.com/ uit de Silicon Valley), Liesbeth van Tongeren (Algemeen Directeur van Greenpeace Nederland http://www.greenpeace.nl/ ), Steve Howard (CEO Climate Group http://www.theclimategroup.org/ ) en Nicky Gavron (Lid van de London Assembly en voormalig locoburgemeester van London). Zij kiezen de uiteindelijke winnaar op 25 september 2008 tijdens PICNIC '08. Vind meer informatie of dien ideeën in op de Green Challenge website http://www.greenchallenge.info . Inschrijvingen zijn welkom tot 31 juli 2008.

PICNIC Green Challenge
De PICNIC Green Challenge richt zich op creatieve en innovatieve denkers. De wedstrijd is op zoek naar groene producten en/of diensten die de uitstoot van broeikasgassen tegengaan en die hoog scoren wat betreft design, gebruiksvriendelijkheid en kwaliteit. Elk idee moet voorzien zijn van een concreet en uitvoerbaar business plan, zodat het idee binnen twee jaar kan worden vermarkt.

Winnaar ontvangt ¤500.000
De inschrijvingstermijn sluit 31 juli 2008 waarna een eerste selectie de inschrijvingen terugbrengt tot drie à vijf finalisten. Het beste idee wordt bekend gemaakt op 25 september tijdens PICNIC '08. De winnaar ontvangt ¤500.000,-, beschikbaar gesteld door de Postcode Loterij, om zijn vinding op de markt te brengen. Tevens wordt de winnaar geïntroduceerd bij potentiële afnemers en mogelijke zakenpartners.

PICNIC Green Challenge '07
Afgelopen jaar werd het half miljoen door juryvoorzitter Sir Richard Branson overhandigd aan Igor Kluin van Qurrent
http://www.greenchallenge.info/web/show/id=68272 , met zijn Qbox. De Qbox laat deelnemers energie uitwisselen om zo het maximale rendement uit zelf opgewekte energie te halen. De PICNIC Green Challenge 2007 ontving 439 inzendingen.

Wall spreekt op PICNIC
Kevin Wall is naast lid van de Green Challenge Jury ook spreker op PICNIC '08. Samen met Ethan Zuckerman
http://www.picnicnetwork.org/person/21794/en spreekt hij over 'Creative Capitalism' http://www.picnicnetwork.org/page/22473/en. De wijze waarop communities te bouwen zijn via mobiele netwerken, de toename van diensten van micro-entrepreneurs en hoe media netwerken grote groepen mensen kunnen activeren, nationaal en internationaal. Kevin Wall spreekt op donderdag 25 september om 17:00uur.

Kevin Wall