AD houdt burgemeestersverkiezing in Rotterdam

29/08/2008 17:57

AD

AD HOUDT BURGEMEESTERSVERKIEZING ROTTERDAM

Rotterdam - AD Rotterdams Dagblad houdt een burgemeestersverkiezing in Rotterdam.

Bart Verkade, hoofdredacteur van AD Rotterdams Dagblad: "Als de gemeente het niet doet, geven wij de Rotterdammers wel een stem over de keuze van hun nieuwe burgemeester. Met dat uitgangspunt neemt AD komende maand een uniek initiatief: we organiseren een grote verkiezing, waarin de inwoners van de stad kunnen aangeven wie de opvolger van Ivo Opstelten zou moeten worden."

Het idee voor de verkiezing werd geboren op de Rotterdamse redactie, de ochtend nadat de gemeenteraad met één stem meerderheid had besloten dat er in Rotterdam geen burgemeestersreferendum komt. "Over deze keuze hebben onze lezers zich sindsdien behoorlijk opgewonden, omdat sterk het idee leeft dat de Rotterdammer moet kunnen meepraten over de nieuwe burgemeester.", aldus Verkade.

De krant gaat die mogelijkheid alsnog bieden, op basis van een door de redactie geselecteerd lijstje van kansrijke en serieuze kandidaten voor het burgemeesterschap. Begin september worden de kandidaten gepresenteerd in AD Rotterdams Dagblad.

Lezers kunnen hun stem uitbrengen via een stembiljet dat een aantal malen in de krant zal worden afgedrukt. Op 24 september zal de complete bezetting van AD Rotterdams Dagblad de straat op gaan om een dag lang stemmen te verzamelen in alle zestig wijken van Rotterdam.