Ingezonden persbericht


Open Dag Johan Cruyff Foundation

Amsterdam, 4 september 2008 - De Johan Cruyff Foundation organiseert ook dit jaar op woensdag 24 september voor de 8ste keer haar unieke Open Dag. Deze dag is hét evenement van het jaar voor de Cruyff Foundation. Deze dag staat zoals altijd in het teken van sport, bewustwording, integratie, maar bovenal plezier! Kinderen met en zonder beperking krijgen de mogelijkheid om samen te sporten en te spelen.

Tijdens deze bijzondere dag krijgen een groot aantal projecten, welke wij ondersteunen en organisaties voor kinderen met een beperking de gelegenheid om hun sport te presenteren. Kinderen met en zonder beperking die zich inschrijven voor deze dag kunnen kijken, maar vooral deelnemen aan ruim dertig verschillende sporten en activiteiten zoals: judo, atletiek, rolstoelhockey en -basketbal, paardrijden, zitvolleybal, golf en nog veel meer. Naast deze sporten worden er nog veel meer activiteiten georganiseerd zoals een hardste schot, luchtkasteel, enzovoorts. Tevens zal net als voorgaande jaren een informatiemarkt zijn om bezoekers te informeren en te vermaken.

Bij de open dag staat, naast de demonstraties die de projecten geven, de integratie tussen kinderen met en zonder beperkingen ieder jaar centraal. Voorgaande jaren zag de Foundation heel veel blije kinderen die waren betoverd door hun sportieve passie en de mogelijkheid om hun (sport)idolen in het echt te ontmoeten. Het doel van deze dag is ook vooral om kinderen met een beperking de mogelijkheid te geven om te sporten en te spelen om hen zo met verschillende sporten in aanraking te laten komen.

De kinderen sporten niet alleen met elkaar, maar ook met en tegen de voorzitter van de Foundation Johan Cruijff en de verschillende ambassadeurs (zoals vorig jaar John van Lottum, Jan Bos, Claudia Zwiers, Naomi van As, Maarten Lafeber, Frits Barend, Raoul Heertje en Xander de Buisonje, enz.). De betrokkenheid van deze bekende sporters en BN'ers, die de Cruyff Foundation een warm hart toedragen, maakt het tot een speciale dag. Daarnaast is de Open Dag het evenement waarbij we direct aan supporters, partners en media kunnen laten zien wie we zijn en wat we doen.

Over de Johan Cruyff Foundation
"Als je de mogelijkheid hebt om iets voor een ander te doen, dan moet je dat doen". Met deze gedachte heeft Johan Cruijff zijn eigen Foundation in het leven geroepen en draagt hij zo dagelijks bij aan het in beweging brengen van kinderen en jongeren.

De Cruyff Foundation neemt het initiatief voor de aanleg van Cruyff Courts, de moderne variant van het aloude trapveldje dat aangelegd wordt om een veilige plek in de buurt te creëren om te sporten en te spelen. Daarnaast heeft de Foundation speciale aandacht voor kinderen met een beperking. Speciaal voor deze kinderen organiseren wij elk jaar onze Open Dag in het Olympisch Stadion in Amsterdam.

Kijk voor meer informatie op onze website www.cruyff-foundation.org.