Telematica Instituut


Innovatie in de creatieve sector: sessie Picnic'08

2008-09-15
Op dit moment werkt een groot aantal partijen in de creatieve industrie aan een grootschalig innovatie-initiatief. Daarbij horen partijen als Philips, Ericsson, Wegener, Logica, Waag Society, de Publieke Omroep, Beeld & Geluid, AVRO, IBM evenals kennispartijen als UVA, UU, het Telematica Instituut en TNO. Hierbij wordt voortgebouwd op het innovatieprogramma "Diensteninnovatie en ICT" van het Telematica Instituut in combinatie met de researchagenda van het ICT Innovatieplatform Create.

Kern van het idee is dat het mogelijk is om de creatieve industrie in Nederland te stimuleren door creatieve en technologische innovaties en betere samenwerking tussen verschillende partijen uit het veld, bijvoorbeeld uit de hoek van media, design en gaming. De ambitie is om Nederland een spil te maken in de internationale creatieve industrie.

Tijdens PICNIC2008, hét event voor de creatieve sector, zullen de betrokken partijen in een speciale sessie
(http://www.picnicnetwork.org/page/23882/en) de inhoud, status en de voortgang van dit programma-initiatief presenteren en wel op het onderstaande tijdstip en lokatie:

Datum: 24 september 2008
Tijd: 14.00 - 16.00
Lokatie: Amsterdam, Westergasfabriek, Zaal Westerliefde

Indien u nog vragen hebt kunt u deze richten aan Patrick Strating en mocht u zich willen aanmelden voor deze sessie dan kunt u een code voor gratis toegang tot deze sessie aanvragen bij Jozien Ensing. (Jozien.Ensing@telin.nl)