Gemeente Lingewaard


Werkzaamheden aan de Pannerdenseweg in Doornenburg

Woensdag 24 september 2008 begint Van Dalen b.v. uit Huissen in opdracht van de gemeente Lingewaard met de herinrichting van een deel van de Pannerdenseweg in Doornenburg. Het gaat hierbij om het gedeelte tussen de Duisterestraat en de grens bebouwde kom ter hoogte van de Nieuwe Pas. Het werk zal naar verwachting eind december 2008 gereed zijn.

De werkzaamheden bestaan uit het vervangen van de bestaande verhardingen waarbij de weg opnieuw wordt ingericht. Gelijktijdig met de herinrichting wordt ook de bestaande riolering vervangen en worden er nieuwe riolen bijgelegd. Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden kunnen fietsers, bromfietsers en aanliggende woningen en bedrijven gebruik blijven maken van de Pannerdenseweg. Het betreffende deel van de Pannerdenseweg wordt wel afgesloten voor het doorgaande gemotoriseerde verkeer. Dit verkeer zal worden omgeleid.

Omleidingsroutes
Hieronder staan welke omleidingen er voor de verschillende rijrichtingen gaan gelden:

Verkeer komend vanaf de veerpont Doornenburg-Pannerden wordt via de Sterreschans en de Waaldijk geleid. Verkeer met de bestemming Doornenburg en Angeren kan vervolgens via de Veerweg rijden. Verkeer in de richting Gendt, Bemmel en Nijmegen wordt verder via de Waaldijk geleid naar Gendt en het industrieterrein Gendt-Bemmel. Omdat de omleiding over een niet al te brede dijk voert, is het noodzakelijk om de Waaldijk, tussen de Sterreschans en de Veerweg, tijdelijk voor zowel de auto als de fietser als eenrichtingsweg in te richten (richting Doornenburg).

Het verkeer naar het veer wordt in Gendt al via de Angerensestraat, de Krakkedel en de Rijndijk gestuurd. Verkeer komend uit (de richting) Doornenburg gaat de volgende route volgen: Duisterestraat, Angerensestraat, Krakkedel en Rijndijk. Door de beperkte breedte van het laatste deel van de Rijndijk, wordt het gedeelte tussen de Kerkstraat en de Sterreschans tijdelijk voor zowel de auto als de fietser als eenrichtingsweg (richting het veer) ingericht.

De bruggen over de Linge worden afgesloten voor vrachtverkeer.