Deelgemeente Charlois Rotterdam


Straatfeest in de Lo's

Afgelopen zondag was het straatfeest in de Lo's een groot succes. Mede door het weer als de leuke activiteiten die er te doen waren.

Zo was er een clown die de kinderen leerden leuke figuren van ballonnen te maken, een workshop streetdance, konden er figuren met bamboestokjes gemaakt worden. Daarnaast werd een lelijk Eneco huisje door een kunstenares beschilderd. Haar kunstwerk werd afgemaakt door de kinderen uit de Lo's die hun handen en naam met verf vereeuwigden. De kinderen die hun hand geplaatst hebben op het kunstwerk kregen ter plaatse een foto mee als herinnering.
Het klapstuk was het Rad van Fortuin waarbij niemand zonder een aardige attentie naar huis hoefde te gaan.

Oog van Rotterdam

De gemeente Rotterdam zoekt Rotterdammers die een bijdrage leveren aan de veiligheid en leefbaarheid van de stad. Zij kunnen in aanmerking komen voor de onderscheiding: "het oog van Rotterdam".

Voorbeelden van acties die in aanmerking komen voor de onderscheiding: het aanspreken van hangjongeren, het houden van toezicht op het schoolplein, het sussen van een burenruzie, het voorkomen van een ongeval of het organiseren van een buurtfeest.

Kent u iemand die "oog voor Rotterdam" heeft en dit niet beroepsmatig of in groepsverband doet, dan kunt u die persoon tot maandag 6 oktober aanmelden via http://www.oogvoorrotterdam.nl of 0800-1545.
Een burgerpanel kiest uit alle voordrachten maximaal vier kandidaten en een schoolklas.
De burgemeester reikt op donderdag 23 oktober de onderscheidingen "het oog van Rotterdam" uit.

Kabouters op de Molenwei

Op woensdag 24 september wordt kinderboerderij de Molenwei omgetoverd in een kabouterland. Voor de kleinste bezoekers is van alles te zien en te beleven.

Kinderen kunnen een kaboutermuts maken en kunnen ze geschminkt worden. Er worden kabouterpannekoekjes gebakken en de zelfgemaakt kabouterjam mag mee naar huis.
Kinderen van 3 tot 10 jaar zijn welkom van 13.30 tot 15.30 uur. Kinderboerderij De Molenwei is gevestigd aan de Brammertstraat 10 en is goed te bereiken met tramlijn 2.
Voor meer informatie kunt u bellen: 010 - 428 00 80.

Stadswinkel Charlois gaat open op 1 oktober

Op woensdag 1 oktober gaat de Stadswinkel Charlois open. De ingang is dan weer als vanouds aan de Boerhaavestraat 11.

De openingstijden blijven voorlopig ongewijzigd:
maandag, woensdag, donderdag en vrijdag: 09.00 tot 15.00 uur, dinsdag: 11.00 tot 15.00 uur en van 18.00 tot 20.00 uur. (tijdens de avondopenstelling kunt u niet terecht voor zaken betreffende de burgerlijke stand: aangiften geboorten, overlijden, erkenning kind en huwelijkszaken)

Afspraak maken
In de afgelopen verbouwingsperiode zijn positieve ervaringen opgedaan met het werken op afspraak.
Het bevalt zo goed dat we hier graag mee door willen gaan. Het grootste voordeel voor u als klant is natuurlijk dat u kunt afspreken op een tijd die u het beste uitkomt en dat u minder lang hoeft te wachten.

Publiekszaken gesloten voor verhuizing

Maandag 29 september en dinsdag 30 september is de afdeling Publiekszaken gesloten voor een interne verhuizing. Van de tijdelijke locatie met als ingang Gooilandsingel verhuizen de medewerkers naar de gloednieuwe Stadswinkel aan de Boerhaavestraat (naast het Zuidplein).

Stadswinkel Charlois gaat open
Op woensdag 1 oktober gaat de Stadswinkel Charlois open. De ingang is dan weer als vanouds aan de Boerhaavestraat 11. De openingstijden blijven voorlopig ongewijzigd:
maandag, woensdag, donderdag en vrijdag: 09.00 tot 15.00 uur, dinsdag: 11.00 tot 15.00 uur en van 18.00 tot 20.00 uur. (tijdens de avondopenstelling kunt u niet terecht voor zaken betreffende de burgerlijke stand: aangiften geboorten, overlijden, erkenning kind en huwelijkszaken)

Afspraak maken
In de afgelopen verbouwingsperiode zijn positieve ervaringen opgedaan met het werken op afspraak.
Het bevalt zo goed dat we hier graag mee door willen gaan. Het grootste voordeel voor u als klant is natuurlijk dat u kunt afspreken op een tijd die u het beste uitkomt en dat u minder lang hoeft te wachten. Dus: bel ons voor een afspraak: 010 - 410 7 410.

DE SPEELTUIN MOET WEER OPEN !!!!

Door vernielingen, afgekeurde speeltoestellen en achterstallig onderhoud verkeert de speeltuin aan de Karimunstraat op Heijplaat in een zeer slechte staat. De kinderen zwerven nu door het dorp in plaats van dat ze lekker kunnen spelen en ravotten.

Help mee
Kom op zaterdag 20 september tussen 09.00 en 16.00 uur in oude kleding en met tuingereedschap naar de speeltuin om onder toeziend oog van voorzitter Henk Spoor, bestuur en medewerkers, een paar uurtjes aan het herstel van de speeltuin te werken.
Er wordt gezorgd voor schuurpapier, verf, kwasten, spijkers, fris en broodjes.

Vanaf de Coolsingel en de deelgemeente Charlois komen wethouders, bestuurders, ambtenaren en medewerkers naar de speeltuin om daar te helpen klussen. Uit alle hoeken komen mensen helpen om de speeltuin op Heijplaat voor in ieder geval de komende twee jaar weer een speelfunctie te geven. De nieuwe speeltuin komt er wel, maar zal waarschijnlijk nog wel een tijd op zich laten wachten. Dat willen wij de kinderen niet aan doen.

Wat moet er allemaal gebeuren?
Het plaatsen van speeltoestellen, bankjes schuren en verven, rommel en zwerfvuil opruimen, broodjes smeren, kuilen dichten, laswerkzaamheden, aanleg van een fietscrossbaan, plaatsen van een toilet, verplaatsen speeltoestellen en zandbak, zand kruien enz.

Zuid Pact uit! Projectleider Ditty Blom van het Pact Op Zuid en verantwoordelijk wethouder Dominic Schreijer hebben een verrassing voor de speeltuin. De deelgemeente en Woonbron zorgen voor gebruikte en nieuwe speeltoestellen.
Hopelijk komt u even kijken en als het kan ook even helpen. Vaders, moeders, opa's, oma's, maar ook de jongeren en de buurmannen en -vrouwen zijn van harte welkom op ZATERDAG 20 SEPTEMBER VAN 09.00 TOT CIRCA 16.00.

De week van de alfabetisering

Vorige week, tijdens de week van de alfabetisering, verrichtte voorzitter Dick Lockhorst de aftrap van een actie om het probleem van laaggeletterdheid onder de aandacht te brengen.

Het alfabetiseringsteam overhandigde fde voorzitter een folder en begon daarna in een TucTuc aan een rondrit langs onder andere Charloise huisartsenposten.

Roteb houdt wijken schoon

Vorige week stond op deze pagina al een artikel over de centrale rol die de Roteb gaat spelen bij het schoonhouden van de wijken.

Het startsein hiervoor werd op 9 september gegeven door dagelijks bestuurder Ed Goverde. Ook voorzitter Dick Lockhorst en dagelijks bestuurder Lionel Martijn kwamen even langs.

102 Jarige heeft er nog steeds zin in.

Op 10 september 2008 is mevrouw Sinte Maartensijk-Vermaat 102 jaar oud geworden.

Ondanks dat ze 102 is geworden heeft mevrouw Sinte Maartensdijk-Vermaat nog steeds veel zin in het leven. De heer Dick Lockhorst, voorzitter van de deelgemeente Charlois, kwam haar feliciteren. Hij heeft haar een lekker taart gegeven en een mooi boeket bloemen.

Kom naar de eerste Zuiderparkspelen

Zondag 21 september 2008 is er in het grootste park van Rotterdam een geweldig nieuw evenement. Iedereen is welkom op het muzikale en sportieve festijn dat van 11:30 tot 18:00 plaats zal vinden. Terwijl de kinderen bamboehutten bouwen, klauteren, vlotten bouwen en kanoën bij het strandje, kunnen ouders luisteren naar muziek, gaan golven of lekker gaan picknicken. De toegang is gratis. Ingang Oldegaarde bij restaurant Meerzicht.

OPENING
Rotterdams Philharmonisch Orkest en Fort van de Verbeelding Om 11.30 uur worden de Zuiderparkspelen geopend met een groots muziekspektakel door het blazers- en slagwerkensemble van het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Fort van de Verbeelding. 11.30-12.30uur

Fort van de Verbeelding
Het Fort van Verbeelding heeft voorafgaand aan de Zuiderparkspelen met diverse groepen kinderen een speciale uitvoering ingestudeerd. Zij bespelen een bijzonder instrumentarium, van cementkuipen tot aan klankplanken. Bezoekers kunnen ook meespelen, dus neem je eigen instrument mee of pak ook een steigerpijp!
11.30-12.30 uur

Extra optreden blazers RPhO
12.45-13.15 uur

Extra optreden slagwerkers RPhO
14.00-14.30 uur

Sprookjestheater
Het sprookjestheater speelt 'Joop en Margo op vakantie'. Jan Klaassen en Katrijn gaan mee! Een interactieve voorstelling voor de kleintjes. 13.15-14.00 uur

Ballonnenwedstrijd
Iedereen kan een ballon oplaten met een kaartje eraan. Wiens ballon het verst komt wint een prijs.
14.00-17.00 uur

Grote roofvogelshow voor echte durfals
Een spectaculair programma met echte roofvogels. Kinderen mogen meedoen, als ze durven.
14.45-15.30 uur & 16.30-17.15 uur

Theatergroep Hilaria
Hilaria speelt 'Dolfinarium'. Als eerste ter wereld komt Hilaria met een mobiel bassin. De twee heren trekken met hun dieren door het land met een wervelden zeezoogdierenshow.
15.45-16.30 uur

Cuartito Azul
De Argentijnse Tango is voor iedereen met passie voor het leven! In het Zuiderpark kun je genieten van live tangomuziek door trio Revirado en dansoptredens door Hugo Buiten en Marieke Timmer van Rotterdams Argentijnse Tangoschool Cuartito Azul.
15.15-15.45 uur & 17.00-17.30 uur

Klieder en Klodder
Bij Juffrouw Klieder en Klodder kun je timmeren en knutselen. Zij helpen jou bij het bouwen. Deze juffen kunnen jou ook heel stoer schminken. 12.30-17.30 uur

Circus Rotjeknor
Spelen met circusmaterialen is leuk! Leer jongleren en acrobatiek, voel je even een echte circusartiest.
12.30-17.30 uur

Duikdemonstratie
Onder professionele begeleiding van Duikcentrum Sublub Rotterdam kan je gaan duiken in een groot onderwaterbassin. Je krijgt hierbij een echte duikuitrusting aan.
12.30-17.30 uur

Klimwand en tokkelen
Aan de rand van de vijver staat een acht meter hoge klimwand. Hier kun je met professionele begeleiding over het water naar de andere kant van de vijver abseilen.
12.30-17.30 uur

Skelteren en steppen
Op de vernieuwde promenade kun je lekker crossen!
12.30-17.30 uur

Toeren met een treintje
De hele dag rijdt er een treintje door het park.
12.30-17.30 uur

Urban golf
Aan de rand van de vijver is een golfafslagplaats. Na een korte basis- instructie kan je hier afslaan op vier greens. Voor deze gelegenheid zijn het eilandjes in het water!
12.30-18.00 uur

Picknick-knapzak
Bezoekers van de Zuiderparkspelen kunnen tegen een geringe vergoeding een picknick-knapzak halen bij het Centrale Informatiepunt. Voor kinderen is er een speciale kinder-knapzak.
12.30-17.30 uur

Brandweerdemonstratie
Kom kijken bij de demonstratie van de jeugdbrandweer en ervaar hoe het is om brandweer te zijn! 12.30-17.30 uur (ovb)

Spelen op 't strandje
Het strandje ligt vol met emmers en schepjes waar iedereen mee mag spelen! 12.30-17.30 uur

Kanovaren en waterfietsen
De hele middag kun je met kano's en waterfietsen de kanovijver op. 12.30-17.30 uur

Reuze-mikado
Geïnspireerd door de kunstwerken van Antoon Versteegde, kun je reuze-mikado van bamboe spelen.
12.30-17.30 uur

Special effect schmink
Bij Arthur Vriens en Gerda Doejaaren kun je je laten schminken, want zij zijn professioneel visagist/grimeur!
12.30-17.30 uur

Rotterdam, de Zuiderlingen
Tijdens de Zuiderparkspelen krijgt u alvast een voorproefje van de omvangrijke foto-expositie van Pact op Zuid!
12.30-18.00 uur

Bouwen met bamboe
Kunstenaar Antoon Versteegde is een meester in het bouwen met bamboe. Verschillende groepen uit Rotterdam-Zuid hebben ontwerpen gemaakt voor bamboe-torens. Deze worden tijdens de Zuiderparkspelen levensgroot opgebouwd, samen met Antoon en zijn helpers én bezoekers. 12.30-18.00 uur

Besluiten Dagelijks Bestuur

Besluiten die het dagelijks bestuur van de deelgemeente Charlois neemt, kunnen ook anderen dan de direct belanghebbenden aangaan. De Algemene Wet Bestuursrecht en diverse andere wetten en verordeningen geven belanghebbenden de mogelijkheid om een gemotiveerd bezwaar/beroepschrift in te dienen bij het dagelijks bestuur of bij een andere in de desbetreffende wet genoemde instantie.
Hier vindt u een opsomming van besluiten waarbij belangen van derden betrokken kunnen zijn.

Het dagelijks bestuur heeft in de afgelopen periode onderstaande besluiten genomen:

Algemene Plaatselijke Verordening:
Vergunning verleend:
Aan de Werf Charlois voor het kappen van drie bomen met stamdiameter groter dan 15 cm. Na het kappen worden de bomen niet verplant vanwege de kwaliteit ( besluit 5 september 2008);
Aan mevrouw S. Dekker, Pact op Zuid, vergunning verleend voor het plaatsen van 4 pagodetenten (6x6m.) ,fluisterstille aggregaat, gebruiken van een geluidsinstallatie en het afsluiten van het Wevershoekterrein in verband met een besloten opening van het kantoor Pact op Zuid op dinsdag 16 september 2008 van 15.00 uur tot 20.00 uur aan de Wevershoekstraat 380-388 (besluit 11 september 2008);

Aan de heer J. Breijer, deelgemeente Charlois, vergunning verleend voor het ophangen van spandoeken aan de Slinge (Ooltgensplaatweg) tussen lantarenpaal 259 en 258 en tussen lantarenpaal 260 en een paal van Shipmate op de middenberm, op de Slinge (Plein 1953) tussen lantarenpaal 304 en een boom en tussen twee palen van Shipmate ter hoogte van de abri en op de Slinge (Krabbendijkestraat) tussen een boom en een paal van Shipmate en tussen lantarenpaal 326 en een paal van Shipmate, in verband met de actie "stop voor de zebra" in het kader van de verkeersveiligheid voor kinderen in de periode van 13 t/m 21 september 2008 (besluit 11 september 2008); Aan de heer M. van de Ven, Regiopolitie Rotterdam Rijnmond, vergunning verleend voor het plaatsen van een aantal kramen, een tent (7x5m.), een snackbar, een springkussen, een klimwand, een rollerbank, een voetbalcourt, een toilet, optreden levende muziek en gebruiken van een geluidsinstallatie in verband met een te houden wijkveiligheidsdag op zaterdag 13 september 2008 van 09.00 uur tot 17.00 uur op het Wevershoekterrein (besluit 11 september 2008);
Aan de heer B. Nuradini, GGD Rotterdam en omstreken Cluster infectieziektebestrijding sectie Soa/hiv, vergunning verleend voor het innemen van een standplaats met een mobiele Sense-bus op de vrijdagen gedurende de maanden september en oktober 2008 tussen 18.00 uur en 21.00 uur nabij de Ooltgensplaathof/metrostation Slinge in verband met het mobiele Sense-jongerenspreekuur (zorg aan jongeren tussen 12 en 25 jaar op het gebied van sexueeloverdraagbare aandoeningen en hiv). (besluit 11 september 2008);

Kapvergunningen:
Vergunning verleend:
Aan de directeur van Gemeentewerken Rotterdam voor het kappen van 43 bomen; 38 essen en 5 haagbeuken. Deze staan aan de Oldegaarde secundair locatie Eilanden 1 en 2. De reden voor de kap is de herinrichting van de Oldegaarde secundair locatie Eilanden 1 en 2. De bomen worden niet verplant vanwege de soorteigenschap (besluit 9 september 2008); Aan Woonbron Hoogvliet voor het kappen van een iep, staande in de tuin van Waardestraat 5. Deze iep is inmiddels gekapt in verband met de iepziekte die de boom had. Zo werd verspreiding voorkomen (besluit 22 augustus 2008); Aan de Werf Charlois voor het kappen van zes bomen met stamdiameter kleiner dan 15 cm. De bomen worden na het kappen niet verplant vanwege de kwaliteit ( besluit 5 september 2008);

Vergunning geweigerd:

Aan de directeur van Gemeentewerken Rotterdam voor het kappen van 1.311 m2 bosplantsoen (besluit 9 september 2008)

Vergunning ingetrokken:

De aan de Gemeentewerken Rotterdam verleende kapvergunning ten behoeve van de herinrichting van het project Steinenbuurt van 9 april 2008 (besluit 9 september 2008)

Herziene vergunning verleend:
Aan de directeur van Gemeentewerken Rotterdam voor het kappen van 53 bomen en voor het kappen van 5 bomen en 390 m2 sierplanting. Dit is voor de herinrichting van het project Steinenbuurt. De vergunning is verleent met herplantplicht voor 73 nieuwe bomen (besluit 9 september 2008);

Standplaatsen:
Vergunning verleend:

Aan de heer J.H. Geschiere voor een standplaats voor de locatie Zuiderparkplein nabij een voetgangersbrug over de Zuiderparkweg voor de periode van maximaal één jaar. De locatie neemt hij in met een mobiele verkoopinrichting van 10 m2, t.b.v. de verkoop van geringe eet- en drinkwaren (m.u.v. alcoholhoudende dranken) (besluit 10 september 2008);

Winkeluitstallingen:
Vergunning verleend:

Aan J.H. Geschiere voor de verlening van een standplaatsvergunning voor de locatie Zuiderparkplein, voor de duur van één jaar (besluit 5 september 2008)

Woningwet:
Vergunning verleend:

Voor het tijdelijk plaatsen van een bouwbord ten behoeve van het project Snelweg Charlois aan de Doklaan (besluit 5 september 2008); Voor het vernieuwen van de kozijnen in de voorgevels van de woningen aan de Millinxstraat 146 -154 (even), 158 - 166 (even) en 170 - 180 (even) te Rotterdam (besluit 9 september 2008);
Voor het verbouwen van een tandartspraktijkruimte naar een gecombineerde woon- en zorgfunctie voor 'begeleid kamerwonen' voor kinderen van zes tot achttien jaar. Aan de Langenhorst 621 te Rotterdam (besluit 9 september 2008);

Evenementenvergunningen:
Vergunning verleend:

Aan de heer E.R.A. Bal voor het organiseren van de Zuiderparkspelen nabij het Avontureneiland op zondag 21 september 2008 van 11:00 tot 19:00 (besluit 10 september 2008);

Website
Deze besluiten worden ook gepubliceerd op de website van de deelgemeente: www.charlois.rotterdam.nl U vindt ze onder het menu Actueel - Bekendmakingen. U kunt daar ook de besluiten van eerder datum raadplegen (tot ca. 6 weken terug).

Bezwaar maken
Tegen bovengenoemde besluiten kunt u een gemotiveerd bezwaar/beroepschrift indienen bij het dagelijks bestuur of bij een andere in de desbetreffende wet genoemde instantie. Dit dient te gebeuren binnen zes weken, gerekend vanaf de dag na bekendmaking van het besluit.
Nadere inlichtingen over het desbetreffend besluit, onder andere over de precieze datum van bekendmaking, kunt u verkrijgen bij het deelgemeentekantoor, Boerhaavestraat 11. Tel. 410 74 10. Daar kunt u tevens meer informatie krijgen over de wettelijke mogelijkheden tot indiening van een bezwaar/beroepschrift.

Voorlopige voorziening
Diegenen die van mening zijn dat de onmiddellijke uitvoering van een besluit niet dient plaats te hebben, kunnen -naast het indienen van een bezwaarschrift- een voorlopige voorziening aanvragen bij de Voorzieningenrechter van de sector Bestuursrecht, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam. Stuur een afschrift van het besluit waarvoor u een voorziening vraagt evenals een afschrift van het door u ingediende beroepschrift mee met uw verzoek.