Gemeente Noordwijk

Afbeelding Wikipedia

In het kader van de voorlichting over het gebruik van alcohol en drugs organiseert de gemeente Noordwijk op woensdag 24 september in De Muze een voorlichtingsavond onder de titel: "Alcohol- en drugsgebruik; onze gezamenlijke verantwoordelijkheid".

Wethouder Martijn Vroom (CDA): "We leveren met deze avond een bijdrage aan bewustwording. De maatschappelijke gevolgen van alcohol en drugs zijn groot. Het is natuurlijk de eerste verantwoordelijkheid van de ouders om hun kinderen op te voeden. Op deze avond informeren we, bijvoorbeeld, de ouders hoe symptomen te herkennen en welke mogelijkheden er zijn om hulp te krijgen."

Een belangrijke gast op deze informatieavond is Keith Bakker, directeur van Wild Horses Center in Wassenaar. Bakker zal een toelichting geven over zijn ervaringen uit de verslavingszorg. Tijdens de bijeenkomst wordt ook ingegaan op wat alcohol en andere drugs met je doen, wat het voor gevolgen heeft voor je ontwikkeling, wat zijn de sociale gevolgen etc.. Voor deze onderwerpen is Gizella Albert van de Brijder Stichting uitgenodigd. Zij zal beeldend uitleggen wat alcohol en drugs voor gevolgen hebben op de ontwikkeling en opvoeding van jongeren.

Het doel van de bijeenkomst is `meervoudig': het kunnen herkennen van het gedrag van een gebruiker, hoe ga je daarmee om en ­het kan niet genoeg worden benadrukt- wat zijn de gevolgen voor het opgroeien van jongeren en de sociale gevolgen van het gebruik van alcohol en/of drugs.

Tijdens de bijeenkomst zullen verschillende stands worden ingericht met informatie over middelen als bijvoorbeeld: hasj, `paddenstoelen' en middelen die `uitgaansdrugs' worden genoemd.

Door de onconventionele aanpak belooft het in de Muze een boeiende avond te worden.

De voorlichtingsavond op woensdag 24 september begint om 19.45 uur en eindigt rond 22.00 uur. De zaal is geopend vanaf 19.30 uur.