Gemeente Leeuwarden

Dress for Success verhuist naar Werkstate Friesland

Wethouder Marco Florijn opent op 24 september om 16.00 uur feestelijk het nieuwe onderkomen van Dress for Success Leeuwarden. Dress for Succes Leeuwarden verhuist naar Werkstate Friesland aan de James Wattstraat 4 te Leeuwarden. Florijn was van het begin af aan betrokken bij Dress for Succes.

Dress for Success wil mensen met een uitkering aanmoedigen bij het vinden van een betaalde(deeltijd) baan. Dress for Success laat mensen goed gekleed solliciteren zonder kosten. In Werkstate Friesland zitten meerdere bedrijven die zich bezighouden met re-integratie. Dress for Success wil met deze bedrijven de samenwerking te verbeteren.

Dress for Success vindt haar oorsprong in Amerika. In Nederland werd de eerste winkel geopend in 2003. Inmiddels zijn er 11 winkels. Dit geeft een goede indicatie van de behoefte in de markt. Ineke Spijkervet en Marie Anne ten Berge zijn de enthousiaste coördinatoren van Dress for Success Leeuwarden. Zij worden bijgestaan door drie medewerkers, stagiaires, een denktank en een bestuur. Iedereen werkt op vrijwillige basis. Dress for Success is ondergebracht in een Stichting. De representatieve kleding wordt voornamelijk door werkende mensen beschikbaar gesteld of wordt via donaties en sponsoring verkregen.

;;;

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de perstelefoon van de gemeente Leeuwarden, 058 - 233 4002 of met Dress for Success, 06-38352406