Stadsdeel Zeeburg

Lobby voor IJburg levert nieuwe sporthal op

Uitnodiging

22 september 2008
Op woensdag 24 september 2008 wordt sporthal IJburg officieel geopend door wethouder Carolien Gehrels en stadsdeelwethouder Fatima Elatik. Leerlingen van het IJburg College, een belangrijke gebruikersgroep van de hal, hebben samen met stadsdeel Zeeburg een mooi programma samengesteld. U bent van harte uitgenodigd.

Het initiatief voor de bouw van de tijdelijke hal is genomen door stadsdeel Zeeburg en de centrale stad. De gemeente heeft financieel bijgedragen om de realisatie mogelijk te maken. De Principaal heeft de hal ontwikkeld. Fatima Elatik, stadsdeelwethouder sport, is de geldschieters dankbaar. Elatik: "Er moest iets gebeuren. Het aantal sportvoorzieningen op IJburg is beperkt, terwijl de behoefte enorm groeit. Ik ben blij dat er partijen waren, die zien hoe groot die behoefte is en goed omgaan met kansen. We zijn er nog steeds niet, maar dit is een flinke stap in de goede richting."

Ook de leerlingen van het IJburg College zijn blij met een nieuwe sporthal, vlak naast de school. Ze hebben nog een paar weken buiten gym, maar kunnen niet wachten om weer binnen te gaan sporten. In de hal komen wekelijks verschillende (basis)scholen en verenigingen sporten. Initiatieven kunnen uitgroeien tot sportverenigingen, een voorbeeld hiervan is basketbalvereniging Tha Firebirdz. Een andere gebruiker is Partou, met een kinderopvang in de kantine van de hal. De nieuwe sporthal levert dus veel plezier op voor een groot aantal IJburgers.

De Principaal stelt sporthal IJburg beschikbaar, totdat het Centrum voor Vrije Tijd (CVT) open gaat. Dit centrum biedt onder andere ruimte aan drie gymzalen. Naar verwachting is het CVT in 2010 gereed.

Programma

13.00 uur: Inloop
13.30 uur: Opening door wethouder Carolien Gehrels en stadsdeelwethouder Fatima Elatik
14.00 uur: Gezonde 'borrel' met diverse sport-workshops voor de jeugd 15.30 uur: Afsluiting

Adres

Bert Haanstrakade 2008
1087 HR Amsterdam