Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis


* September

Geloofsbrieven ambassadeurs van Sri Lanka, Bosni-Herzegovina en Kameroen, 24 september 2008

Hare Majesteit de Koningin ontvangt op woensdag 24 september 2008 op Paleis Noordeinde te Den Haag ter overhandiging van hun geloofsbrieven achtereenvolgens de ambassadeur van de Democratische Socialistische Republiek Sri Lanka, H.E. mevrouw Grace Ammal Asirwatham, de ambassadeur van Bosnië-Herzegovina, H.E. mevrouw Miranda Sidran Kamisalic, en de ambassadeur van de Republiek Kameroen, H.E. mevrouw dr. Odette Melono.

De ambassadeurs worden opgehaald en begeleid door een Kamerheer van de Koningin. De Koningin stelt daartoe aan elke ambassadeur een galarijtuig ter beschikking en, indien van toepassing, een zogenoemd blauw rijtuig voor de ambassadestaf. De rijtuigen worden getrokken door twee paarden. Het galarijtuig wordt voorafgegaan door twee bijrijders in galatenue. Voor en achter elke stoet rijden twee ruiters van de Bereden Politie Haaglanden in gala-uniform. Het kledingvoorschrift voor de ambassadeurs is jacquet of nationale dracht.

Bij Paleis Noordeinde zal een erewacht en een militaire kapel opgesteld staan. De erewacht bestaat uit een commandant en twee detachementen van het Opleidings Centrum Koninklijke Marechaussee. De kapel is de Koninklijke Militaire Kapel "Johan Willem Friso". Bij de ingang van het paleis staan twee ereposten van de Koninklijke Marechaussee Brigade Den Haag. Na een eresaluut van vier roffels en het volkslied van het land van de ambassadeur volgt een inspectie van de erewacht, waarna de ambassadeur met gevolg binnentreedt.

23 september 2008

* © RVD