Interpolis geeft in 10 minuten helderheid over acceptatie

24/09/2008 09:36

Interpolis Verzekeringen N.V.

Klanten van Interpolis weten binnen 10 minuten of zij in aanmerking komen voor het afsluiten van een levensverzekering. Binnen enkele minuten na het invullen van een digitaal vragenformulier over de gezondheid, is zichtbaar of er sprake is van acceptatie. Voorheen nam dit proces enkele dagen in beslag.

Na het invullen van de digitale gezondheidsverklaring wordt ruim 90% direct geaccepteerd als klant. De overige 10% moet een aanvullend traject ondergaan, bijvoorbeeld in de vorm van een medische keuring of het geven van schriftelijke toestemming om meer gegevens te verzamelen. Momenteel accepteert Interpolis 97% van haar klanten tegen een normale premie. De overige 3% accepteert Interpolis bijna altijd tegen een verhoogde premie. Slechts één op 500 klanten wordt niet geaccepteerd.

Erfelijke aanleg niet belangrijk

Interpolis heeft een hoge acceptatiegraad. Dit komt onder meer doordat Interpolis niet vraagt naar erfelijke aanleg. Volgens de Wet op de Medische Keuringen mag hiernaar worden gevraagd, als de ziekte behandelbaar is of als de ziekte niet ernstig is. Interpolis vindt dat niet juist. Alleen als een klant al klachten of afwijkingen heeft van een erfelijke ziekte, wordt de ziekte meegewogen in de premieberekening. Dit betekent bijvoorbeeld dat een klant met aanleg voor kanker, normaal verzekerd kan worden, tenzij de klant bij aanvang van de verzekering daadwerkelijk kanker heeft.

Chronische ziekten en HIV/AIDS

Ook ten aanzien van chronische ziekten en HIV/AIDS hanteert Interpolis een helder beleid. Zo wordt uitgegaan van de huidige situatie van de klant. Als deze verstandig met de situatie omgaat, is er grote kans dat de ziekte gunstig verloopt. Dat ziet de klant terug in de verzekeringspremie. Interpolis heeft dan ook een groot aantal klanten met bijvoorbeeld HIV/AIDS. Zo is 96,5% van de patiënten met HIV/AIDS die bij Interpolis een verzekering heeft aangevraagd, geaccepteerd. Onder klanten met suikerziekte is zo'n 52% tegen een normale premie verzekerd.

http://www.interpolis.nl/particulier/gezondheidsverklaring/default.aspx