Gemeente Capelle a/d IJssel

Pre-Party: toch een leuk feest

De Pre-Party van zaterdag 20 september is, ondanks de ongeregeldheden na afloop, een zeer succesvol feest geweest. Ongeveer 1500 jongeren bezochten het feest dat zaterdag tussen 16.00 uur en 22.00 uur op het Capelse Stadsplein werd gehouden. De sfeer op het feest was uitstekend.

Ongeregeldheden na afloop

Na afloop van de Pre-Party sloeg de sfeer op het plein om. Er ontstonden ongeregeldheden waarbij met stenen en flesjes werd gegooid. Met behulp van de inzet van politie is de rust zaterdagavond weer teruggekeerd op het Stadsplein in Capelle. Burgemeester Joke van Doorne betreurt de onplezierige afloop van het feest. Het is jammer dat een goed verlopen en gezellig feest door een relatief kleine groep op het eind wordt verpest.

Evaluatie van het feest

Het college van burgemeester en wethouders gaat de ongeregeldheden na afloop van het feest op korte termijn evalueren. Het college vindt dat de Capelse Jeugdraad met de Pre-Party een geweldige prestatie heeft neergezet en betreurt daarom de negatieve afloop van het feest. Feesten als de Pre-Party moeten ook in de toekomst in Capelle mogelijk zijn; de veiligheid van feestgangers staat daarbij voorop.