Datum: 24 september 2008


---

Katwijk Aanhoudingen na afloop voetbalwedstrijd Na afloop van de wedstrijd Quick Boys - Willem II heeft die dinsdagavond 23 september op sportpark Nieuw-Zuid werd gespeeld, heeft de politie vier mannen uit Katwijk aangehouden. De vier van 19, 23, 24 en 26 jaar gooiden met voorwerpen naar een vertrekkende supportersbus van de Tilburgers. Daardoor ontstond een barst in een ruit van de bus. De bus kon wel doorrijden. Het incident deed zich voor op de Sportlaan. De politie greep direct in en arresteerde de vier. Zij zitten voor het verdere onderzoek nog vast.

Rijnsburg Aanrijding tussen scooterrijder en auto Een 27 jarige man uit Leiden is dinsdag 23 september rond 22.55 uur gewond geraakt bij een aanrijding die hij met zijn scooter had met een 72 jarige automobiliste uit Oegstgeest. Dit gebeurde op de kruising Koestraat met de Tulpenstraat waar de scooterrijder geen voorrang verleende aan de automobiliste. Met onbekend letsel is de Leidenaar overgebracht naar het LUMC.

Leiden Aanhoudingen voor poging diefstal fiets Een 39 jarige Leidenaar en een 28 jarige Leidse zijn dinsdagmiddag 23 september door de politie aangehouden nadat zij aan de Nieuwe Rijn een fiets probeerden te stelen. Een getuige zag ze daar bezig en waarschuwde de politie. Deze hield de twee op de Pelikaanstraat aan. Een fiets waarmee ze hadden lopen slepen hadden ze inmiddels weer laten staan. Na hun verhoor zijn de twee later op de dag weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal tegen ze op.

Zoeterwoude Verkeersongeval Dinsdag 23 september even na 16.00 uur vond op de Hoge Rijndijk een aanrijding plaats. Een 7 jarige fietser uit Zoeterwoude-Rijndijk reed naast een vriendje op het trottoir van de Hoge Rijndijk toen zij met elkaar in botsing kwamen. De jongen verloor de macht over de fiets en schoot hierna de weg op. Daar reed een 75 jarige automobiliste uit Leiden die de jongen niet meer kon ontwijken. De jongen kwam met zijn hoofd op de motorkap en viel daarna op de grond. Hij werd met onbekend letsel overgebracht naar het LUMC. De vrouw werd vanwege hartklachten overgebracht naar het Diaconessenhuis.

Alphen a/d Rijn Met drank op met auto tegen boom Een 35 jarige man uit Alphen aan den Rijn reed woensdag 24 september rond 01.00 uur met zijn bestelbus op een langs de Gnephoek staande boom. De auto liep schade op. De man kwam er af met schaafwonden en glas in zijn huid. Agenten stelden vast dat hij had gedronken en niet in het bezit was van een rijbewijs. Die was hij kwijtgeraakt aan justitie nadat hij was betrapt op het rijden onder invloed. Met de uitslag van de ademanalyse van 515 ug/l. was dit dus nu ook weer het geval. De politie maakt proces-verbaal tegen de man op.

Gouda Fietser en scooterrijder botsen Een 45 jarige vrouw uit Moordrecht is dinsdag 23 september rond 17.25 uur gewond geraakt bij een aanrijding die zij had met een 36 jarige scooterrijder uit Stolwijk. Dit gebeurde op het fietspad aan de Julinanasluis. Beiden kwamen elkaar daar tegen, waarbij de vrouw op de fiets over het verkeerde fietspad reed. De scooterrijder werd na een flauwe bocht verrast door de naderende vrouw en kon een aanrijding met haar niet meer voorkomen. Met vermoedelijk een enkelbreuk is de vrouw overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis.

------------------------------------ einde berichten ------------------------------------------

Noot voor de redactie /