Deelgemeente Charlois Rotterdam


Zuiderparkspelen 2008

Ongeveer achtduizend bezoekers genoten afgelopen zondag van een aantal bijzondere en spannende activiteiten bij de eerste Zuiderparkspelen.

Mede door het geweldige nazomerweer was het druk en gezellig op het terrein bij het Avontureneiland, het Strandje en de Kanovijver. Bezoekers konden onder andere genieten van een muziekspektakel met medewerking van leden van het Rotterdams Philharmonisch Orkest, een roofvogelshow, bouwen met bamboe, circusworkshops, een optreden van dolfijnen en orka's, een theatergroep en een spectaculaire demonstratie Tangodansen. Er werd massaal gepicknickt. De honderden knapzakken met lekkere dingen waren in een paar uur uitverkocht. Kortom, een geweldig evenement in het prachtige vernieuwde Zuiderpark. Een evenement dat volgens velen beslist navolging verdient.

Vele handen maken licht werk bij speeltuin Heijplaat

Afgelopen zaterdag 20 september 2008 hebben van 9:00 tot 16:00 uur ongeveer tachtig mensen geholpen de speeltuin van Heijplaat op te knappen.

Door de grote opkomst van volwassenen en vooral veel kinderen uit Heijplaat is de actie "help de speeltuin" een groot succes geworden. Iedereen was druk in de weer met het snoeien van bomen en struiken, het schuren en verven van banken en speeltoestellen, het opruimen van oud ijzer, het zaaien van gras en nog veel meer. Alle aanwezigen wilden graag een steentje bijdragen. Ook dagelijks bestuurder Ed Goverde, Onno Peer, de directeur van Woonbron en Wethouder Dominic Schrijer hielpen enthousiast mee om de speeltuin weer klaar te maken voor de kinderen. Onno Peer en Dominic Schrijer hadden hun kinderen mee genomen om te helpen klussen.'s Middags stond er voor iedereen een lekkere lunch klaar. Na de lunch werd er verder geklust. En toen was er nog een verrassing. Samen met Dominic Schrijer hebben de kinderen van Heijplaat een schatkist opgegraven. In die schatkist zaten 10 nieuwe BMX fietsen voor de crossbaan die de speeltuin van "Pact op Zuid" heeft gekregen. De speeltuin kreeg van Woonbron 3 nieuwe toestellen. De nieuwe crossbaan en de toestellen zullen worden geplaatst door medewerkers van Buurt- en Speeltuinwerk, die voor nog meer toestellen gaan zorgen en die alles een mooi plekje in de speeltuin gaan geven. Ondanks dat de speeltuin nog niet helemaal af is en hij voorlopig nog niet open gaat was de klusdag een succes.

Charloise dag komt eraan

Op zaterdag 4 oktober staat de Charloisse Kerksingel in Oud-Charlois weer in het teken van "de Charloise dag".

Er staan Informatiekramen van verenigingen en stichtingen zoals de Stichting Historisch Charlois, Theater Zuidplein, Ons Rotterdam en Platform Gehandicapten.
Natuurlijk zijn er weer diverse optredens waaronder door de dansgroep Canela, dansschool Salsa Lydia en Sport Stimulering Charlois en is er een terras waar drankjes en hapjes te koop zijn.

In kader Publiekszaken

Publiekszaken gesloten voor interne verhuizing en officiële opening op:

Donderdag 25 september: vanaf 13.00 uur gesloten
Vrijdag 26 september, maandag 29 september en dinsdag 30 september: gesloten.
Woensdag 1 oktober: de Stadswinkel is open van 09.00 tot 15.00 uur. Donderdag 2 oktober: de Stadswinkel is open van 09.00 tot 13.00 uur. Vanaf vrijdag 3 oktober gelden de normale openingstijden. (zie voor openingstijden elders op deze pagina)

Stadswinkel Charlois gaat open op 1 oktober

Op woensdag 1 oktober gaat de Stadswinkel Charlois open. De ingang is dan weer als vanouds aan de Boerhaavestraat 11.

De openingstijden blijven voorlopig ongewijzigd:
maandag, woensdag, donderdag en vrijdag: 09.00 tot 15.00 uur, dinsdag: 11.00 tot 15.00 uur en van 18.00 tot 20.00 uur. (tijdens de avondopenstelling kunt u niet terecht voor zaken betreffende de burgerlijke stand: aangiften geboorten, overlijden, erkenning kind en huwelijkszaken)
Afspraak maken
In de afgelopen verbouwingsperiode zijn positieve ervaringen opgedaan met het werken op afspraak.
Het bevalt zo goed dat we hier graag mee door willen gaan. Het grootste voordeel voor u als klant is natuurlijk dat u kunt afspreken op een tijd die u het beste uitkomt en dat u minder lang hoeft te wachten. Bel: 010 - 410 7 410

Zuidwijkspektakel

Van vrijdag 26 september tot en met zondag 28 september is het groot feest in Zuidwijk in en om een grote feesttent op het Slingeplein en LCC Larenkamp.

Het is het eerste flyerloze feest in Rotterdam. Zuidwijk houdt het graag opgeruimd en netjes.
Alle activiteiten en optredens zijn voor wijkbewoners gratis te bezoeken.

Vrijdag 26 september is er overdag een programma op basisscholen met een verhalenverteller en een theaterprogramma en begint s'avonds om 19.30 uur in de tent de talentenjacht "Idols in Zuidwijk" met medewerking van de John Doeband en diverse Idols TV sterren.

Zaterdag 27 september begint om 10.00 uur een rommelmarkt op de Slinge en is er vanaf 13.00 uur een programma op het Slingeplein in een kleine tent. In de grote tent start op dezelfde tijd een ouderenmiddag met muziek en dans.
Om 19.00 uur begint het avondprogramma met een modeshow, een bigband, buikdansen en andere acts uit de wijk.

Zondag 28 september begint om 12.00 uur de Wereld Circusvoorstelling van het Volkstheater met de tentband.

Turndag in Rotterdam

Zeven turnverenigingen slaan de handen ineen en promoten op zaterdag 27 september Rotterdam als turnstad. Op de Rotterdamse Turndag 2008 openen turnverenigingen op verschillende locaties in Rotterdam en omstreken hun deuren om hun sport te demonstreren.

De Rotterdamse Turndag is een initiatief van drie turnverenigingen die meedoen aan het project 'Meedoen allochtone jeugd door sport'. Dit project is er op gericht om meer allochtone jongeren te betrekken bij de sportvereniging. De turnverenigingen die aan dit project deelnemen zijn
2TURN-Rotterdam, SV T.H.O.R. en ASV Advendo. Al snel werden ook andere verenigingen enthousiast over de Rotterdamse Turndag, waardoor op zaterdag 27 september ten minste zeven verengingen meedoen. Naast de drie initiatiefnemers zijn dit Animo Hoogvliet, GVL, Willen Is Kunnen en SV DOTO Bergschenhoek.

Met uiteenlopende activiteiten kunnen kinderen in en rond Rotterdam kennismaken met de turnsport. Liana Landman is als turnmanager werkzaam bij Rotterdam Sportsupport. Zij juicht het toe dat de turnclubs de handen ineenslaan. "Ik ondersteun meerdere turnverenigingen in de stad. Eén van de punten waar winst te behalen is, is gezamenlijke promotie. Je kan als club zelf een open dag organiseren en op kleine schaal successen boeken. Je kan het ook breed aanpakken, zoals nu gebeurt. De kleinschalige successen, zoals bezoekers op de open dag en ledenwerving, behoud je dan. Maar door de brede aanpak, creëer je nu promotie voor de turnsport in heel Rotterdam. Als meer Rotterdammers enthousiast worden voor de turnsport, gaan verenigingen daar uiteindelijk zelf de vruchten van plukken. Ik ben blij dat de clubs dit op deze manier organiseren."

Kennismaken bij Willen is Kunnen

Kinderen en ouders die het leuk vinden demonstraties te bekijken of zelf willen turnen, kunnen op 27 september bij één van de deelnemende verenigingen terecht. Eén van deze verenigingen is Willen is Kunnen uit Charlois. De 70 jaar oude club geeft turnlessen aan meisjes vanaf zes jaar. De club heeft een selectie meisjesgroep en een springgroep én biedt step-, aerobic-, en jazz-dans lessen aan. Verder heeft de club herenconditietraining en een peuter/kleuter groep. Op 27 september opent Willen is Kunnen zijn deuren vanaf 10.30 uur en kunnen mensen kijken we de club te bieden heeft. Adres: de gymnastiekzaal aan de Corydastraat 41 te Rotterdam Heyplaat. Tip: vergeet niet om makkelijk zittende kleding en gym- of turnschoenen mee te nemen!

Meer informatie over de Rotterdamse Turndag 2008 en de deelname van andere verenigingen is te vinden op www.rotterdamsportstad/turndag.

Dak- en thuislozen aan het werk:
Campagne 'Samen Wonen, Samen Werken' van start

Rotterdam helpt voormalig dak- en thuislozen aan het werk. Dat bewijst de campagne 'Samen Wonen, Samen Werken' die maandag 22 september van start is gegaan.

Drie voormalig daklozen hebben meegewerkt aan de campagne en laten trots zien dat ze weer aan de slag zijn. Zij zijn het bewijs dat het Plan van Aanpak Maatschappelijke Opvang werkt.

De resultaten na twee jaar zijn verbluffend. Er zijn bijna geen buitenslapers meer, 2100 van de 2900 Rotterdamse dak- en thuislozen hebben al een persoonlijk begeleidingsplan en krijgen nu zorg. Van die groep zitten 900 mensen al drie maanden of langer in een stabiele leefsituatie. Ook de politie rapporteert minder overlast. Wethouder Jantine Kriens van Volksgezondheid, Welzijn en Maatschappelijke Opvang: "Dit resultaat hadden we nooit voor elkaar kunnen krijgen als er niet zo ontzettend veel Rotterdammers betrokken waren geweest. Rotterdam is een stad van doen en meedoen. Daarom hebben ook dak- en thuislozen een kans gekregen. En velen van hen pakken die kans met beide handen aan! Rotterdam gaat gewoon verder. Totdat alle 2900 dak- en thuislozen een dak boven hun hoofd hebben en in een zorgtraject zitten. Daar worden niet alleen dak- en thuislozen beter van, maar ook de stad. En dus ook alle Rotterdammers!"

De campagne start op maandag 22 september met posters in bus- en tramhokjes in heel Rotterdam. In verschillende Rotterdamse kranten komen advertenties. Uniek is de hyves: Dakloos in Rotterdam. Ook is er een YouTube filmpje. Het levensverhaal van Harold, een ex-dakloze is te zien en te lezen op de vernieuwde website www.dakloosinrotterdam.nl. Iedereen kan hier terecht voor meer informatie over dakloos zijn, preventie, beleid e.d.

Besluiten Dagelijks Bestuur

Besluiten die het dagelijks bestuur van de deelgemeente Charlois neemt, kunnen ook anderen dan de direct belanghebbenden aangaan. De Algemene Wet Bestuursrecht en diverse andere wetten en verordeningen geven belanghebbenden de mogelijkheid om een gemotiveerd bezwaar/beroepschrift in te dienen bij het dagelijks bestuur of bij een andere in de desbetreffende wet genoemde instantie.
Hier vindt u een opsomming van besluiten waarbij belangen van derden betrokken kunnen zijn.

Het dagelijks bestuur heeft in de afgelopen periode onderstaande besluiten genomen:

Algemene Plaatselijke Verordening:
Vergunning verleend:

Aan E.J. Noorland voor het plaatsen van een gehandicaptenparkeerplaats. De parkeerplaats zal worden geplaatst op de locatie Oldegaarde voor het adres; Oldegaarde 226e, 3085AR, Rotterdam. (besluit 15 september 2008); Aan mevrouw K. van 't Sant, namens Crealistic, vergunning verleend voor het plaatsen van een tent, gebruiken van een geluidsinstallatie en het afsluiten van het Wevershoekterrein in verband met de opening van het Ondernemershuis Zuid op maandag 15 september 2008 van 16.00 tot 18.30 uur aan de Wevershoekstraat 380-388. (besluit 2 september 2008); Aan mevrouw E.J.J. zwart, Verenging van Eigenaars Winkelcentrum Zuidplein Rotterdam, vergunning verleend voor het organiseren van een multicultureel weekend in het winkelcentrum op zaterdag 4 en zondag 5 oktober 2008 van 11.00 tot 18.00 uur (besluit 2 september 2008);
Aan de heer Karamat Ali,De Hypotheekshop, vergunning verleend voor het gebruiken van een geluidsinstallatie en het laten lopen van een kameel nabij Slinge 149 in verband met de opening van De Hypotheekshop aan de Slinge 149 op zaterdag 20 september 2008 van 10.00 tot 17.00 uur ipv 3 en 4 okober 2008. (besluit 3 september 2008);
Aan de heer Van Gammeren, Woongroep Door Ouderen Slotboom, vergunning verleend voor het organiseren van een rommelmarkt op zaterdag 25 oktober 2008 van 10.00 tot 16.00 uur in de fietsenkelder van het complex Slotboom 27-60. (besluit 3 september 2008);
Aan mevrouw S. Dekker, Pact op Zuid, vergunning verleend voor het plaatsen van 4 pagodetenten (6x6m.) ,fluisterstille aggregaat, gebruiken van een geluidsinstallatie en het afsluiten van het Wevershoekterrein in verband met een besloten opening van het kantoor Pact op Zuid op dinsdag 16 september 2008 van 15.00 uur tot 20.00 uur aan de Wevershoekstraat 380-388. (besluit 11 september 2008);
Aan de heer J. Breijer, deelgemeente Charlois, vergunning verleend voor het ophangen van spandoeken aan de Slinge (Ooltgensplaatweg) tussen lantarenpaal 259 en 258 en tussen lantarenpaal 260 en een paal van Shipmate op de middenberm, op de Slinge (Plein 1953) tussen lantarenpaal 304 en een boom en tussen twee palen van Shipmate ter hoogte van de abri en op de Slinge (Krabbendijkestraat) tussen een boom en een paal van Shipmate en tussen lantarenpaal 326 en een paal van Shipmate, in verband met de actie "stop voor de zebra" in het kader van de verkeersveiligheid voor kinderen in de periode van 13 t/m 21 september 2008. (besluit 11 september 2008); Aan de heer M. van de Ven, Regiopolitie Rotterdam Rijnmond, vergunning verleend voor het plaatsen van een aantal kramen, een tent (7x5m.), een snackbar, een springkussen, een klimwand, een rollerbank, een voetbalcourt, een toilet, optreden levende muziek en gebruiken van een geluidsinstallatie in verband met een te houden wijkveiligheidsdag op zaterdag 13 september 2008 van 09.00 uur tot 17.00 uur op het Wevershoekterrein. (besluit 11 september 2008);
Aan de heer B. Nuradini, GGD Rotterdam en omstreken Cluster infectieziektebestrijding sectie Soa/hiv, vergunning verleend voor het innemen van een standplaats met een mobiele Sense-bus op de vrijdagen gedurende de maanden september en oktober 2008 tussen 18.00 uur en 21.00 uur nabij de Ooltgensplaathof/metrostation Slinge in verband met het mobiele Sense-jongerenspreekuur (zorg aan jongeren tussen 12 en 25 jaar op het gebied van sexueeloverdraagbare aandoeningen en hiv).(besluit 11 september 2008);
Aan de heer H. Vriethoff, Rean Evenementen, vergunning verleend voor het organiseren van een rommelmarkt op de Slinge (zuidzijde vanaf de Borneveld) op zaterdag 27 september 2008 van 10.00 tot 17.00 uur.(besluit 15 september 2008);
Aan mevrouw A. Wesselink, Bananas NC BV, vergunning verleend voor het innemen van een standplaats met een promo unit en een windmaster op maandag 27 oktober 2008 en zaterdag 1 november 2008 van 18.00 tot 23.00 uur op de Gooilandsingel (nabij de Zuiderparkweg) voor het uitdelen van blikjes Coca- Cola-light.(besluit 15 september 2008);
Aan mevrouw M. Bos, Marbo Promotions, vergunning verleend voor het organiseren van een braderie op het trottoir van de Slinge (zuidzijde vanaf de Langenhorst tot en met de Meyenhage) en voor het afsluiten van het fiestpad op zaterdag 27 september 2008 van 10.00 tot 17.00 uur.(besluit 15 september 2008);
Aan de A. van Es, Van Es Events, vergunning verleend voor het ten behoeve van de Charloisse Dag in de Oude Kerk aan de Charloisse Kerksingel plaatsen van 16 kramen, gebruiken geluidsinstallatie en geven van dans- en muziekoptredens op zaterdag 4 oktober 2008 van 12.00 tot 17.00 uur.(besluit 15 september 2008);
Aan mevrouw M.s. Comenencia, Stichting Kresh Mariebecca, vergunning verleend voor het afsluiten van de Wieldrechtstraat, plaatsen van een aantal tafels en gebruiken geluidsinstallatie in verband met een burendag in de Wieldrechtstraat op zaterdag 20 september 2008 van 16.00 tot 18.00 uur.(besluit 15 september 2008);
Aan de heer J. Koert, Culturele Commissie Heijplaat, vergunning verleend voor het organiseren van een dorpstuinfeest op zaterdag 27 september 2008 van 16.00 tot 23.00 uur op het Rondoplein.(besluit 16 september 2008); Aan de heer J. Koert, Culturele Commissie Heijplaat, vergunning verleend voor het houden van een lampionnenoptocht door de wijk Heijplaat met de muziekvereniging Dockyard op zaterdag 4 oktober 2008 van 19.00 tot 20.00 uur.(besluit 16 september 2008);
Kennisgeving DCMR melding krachtens artikel 3.3.4a van het Vuurwerkbesluit voor het tot ontbranding brengen van professioneel vuurwerk op 24 t/m 28 september 2008 tussen 20.00 en 23.00 uur en op 27 en 28 september 2008 tussen 14.30 en 17.00 uur in Ahoy in verband met het evenement Nationale Taptoe.(besluit 16 september 2008);

Kapvergunningen:
Vergunning verleend:

Aan Binder Groenprojecten B.V. voor het kappen van 4 bomen en het snoeien van 1 boom. Het gaat om het kappen van: 1 populier aan de Stellendamstraat 64. Reden; staat te dicht op de gevel. 1 Esdoorn aan de Dirkslandstraat achter nr. 67. Reden; boom is dood. 1 Acer saccharinum aan de Oldegaarde 600. Reden; boom is in slechte staat. 1 Esdoorn aan de Oldegaarde 500. Reden; boom is in slechte staat.

1 populier wordt gesnoeid aan de Oldegaarde 520/560. Reden; de takken komen
tegen de gevel. Alle bomen worden gekapt met herplantplicht (besluit 16 september
2008);

Standplaatsen:
Vergunning verleend:

Aan de heer R. Stam voor het houden van een rommelmarkt op zondag 21 september, zondag 19 oktober, zondag 30 november en zondag 28 december 2008 van 10:00-16:00 uur in de sporthal Asterlo aan de Asterlo. (besluit 16 september 2008);
Aan de heer L. Sterrenberg voor het plaatsen van een gebakkraam/-wagen met een maximale oppervlakte van 42 m2. Voor de locatie Zuidplein beneden voor de periode van 1 november 2008 t/m 31 januari 2009. (besluit 17 september 2008);
Aan de heer H.P. Roels voor het plaatsen van een gebakkraam/-wagen met een maximale oppervlakte van 25 m2. Voor de periode 1 november 2008 t/m 31 januari 2009 Op de locatie Slinge hoek Hietkamp. (besluit 17 september 2008);

Evenementenvergunningen:
Vergunning verleend:

Aan de heer N. Lafeber voor het afsluiten van de Aploniastraat op zondag 28 september 2008 van 07:30 -11:00 uur in verband met het evenement "Cars en Coffee". (besluit 16 september 2008);

Woningwet:
Vergunning verleend:

Aan mevr. E. Schreur voor het vernieuwen van de entree in de voorgevel van het pand aan de Dordtselaan 45 te Rotterdam. Deze vergunning is een rectificatie op de bouwvergunning voor 2008/00-2358/33/01 die is verleend aan u op 22julie jongstleden. (besluit 15 september 2008); Aan P. Veldhuijzen voor het tijdelijk plaatsen van een woonunit aan de kopgevel van de woning gelegen aan de Drakenstein 28 te Rotterdam. De instandhoudingtermijn wordt bepaald op 5 jaar ingaande de verzenddatum van dit besluit. (besluit 15 september 2008);

Website
Deze besluiten worden ook gepubliceerd op de website van de deelgemeente: www.charlois.rotterdam.nl U vindt ze onder het menu Actueel - Bekendmakingen. U kunt daar ook de besluiten van eerder datum raadplegen (tot ca. 6 weken terug).

Bezwaar maken
Tegen bovengenoemde besluiten kunt u een gemotiveerd bezwaar/beroepschrift indienen bij het dagelijks bestuur of bij een andere in de desbetreffende wet genoemde instantie. Dit dient te gebeuren binnen zes weken, gerekend vanaf de dag na bekendmaking van het besluit.
Nadere inlichtingen over het desbetreffend besluit, onder andere over de precieze datum van bekendmaking, kunt u verkrijgen bij het deelgemeentekantoor, Boerhaavestraat 11. Tel. 410 74 10. Daar kunt u tevens meer informatie krijgen over de wettelijke mogelijkheden tot indiening van een bezwaar/beroepschrift.

Voorlopige voorziening
Diegenen die van mening zijn dat de onmiddellijke uitvoering van een besluit niet dient plaats te hebben, kunnen -naast het indienen van een bezwaarschrift- een voorlopige voorziening aanvragen bij de Voorzieningenrechter van de sector Bestuursrecht, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam. Stuur een afschrift van het besluit waarvoor u een voorziening vraagt evenals een afschrift van het door u ingediende beroepschrift mee met uw verzoek.

Aanvragen bouw- en sloopvergunningen

Het dagelijks bestuur van de deelgemeente Charlois maakt in het kader van art. 41 van de Woningwet bekend dat de volgende aanvragen voor sloopvergunningen zijn ingediend:

Voor het slopen van binnenwanden en het plafond, Kromme Zandweg 156-158; Voor het verwijderen van asbesthoudend materiaal, Callandlijn/Erasmuslijn;

Bovengenoemde plannen moeten nog volledig worden beoordeeld. Informatie over de voortgang van bouwplannen kan worden verkregen bij de afdeling Vergunningen, Galvanistraat 15, tel. 010 - 489 4966 (tussen 9.00 - 12.00 uur en 13.00 - 17.00 uur). De bouwinspecteur de heer L. Zinkhaan houdt op maandag van 15:30 uur tot 16:30 uur spreekuur in het deelgemeentekantoor, Boerhaavestraat 11 .

Rotterdam, 24 september 2008

Namens het dagelijks bestuur van de deelgemeente Charlois,

H. Goedhart
Directeur dS+V

Bovenstaande aanvragen liggen tot en met woensdag 8 oktober 2008 ter inzage op het kantoor van de deelgemeente Charlois, Boerhaavestraat 11 (Afdeling Centrale Ondersteuning Wijkzaken).