Politie Groningen

Woensdag 24 september 2008

Provincie Groningen, 24-09-2008

Groningen: onderzoek naar autobrand

De politie doet onderzoek naar een autobrand in de Wibenaheerd. Buurtbewoners ontdekten dinsdagochtend de brandende auto en waarschuwden de brandweer. Die kon niet voorkomen dat het voertuig uitbrandde. Ook een andere wagen raakte beschadigd.

Groningen: bromfietser heeft boetes open staan

Een 25-jarige bromfietser uit De Wilp is dinsdagmiddag aangehouden op de Hoendiepskade in Groningen. Agenten zagen de Wilpster rijden zonder helm. Ook ontbrak een kentekenplaat. Bij navraag bleek de man diverse boetes open te hebben staan. Aangezien de man dit niet kon betalen is hij overgebracht naar het cellencomplex. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: aangehouden vanwege dronkenschap

De politie heeft dinsdagavond op het Kempkenspad een 43-jarige vrouw uit Groningen aangehouden. Omstanders zagen de Groningse vrouw in verwarde toestand in het Sterrebos liggen en waarschuwden de politie. Agenten die ter plaatse kwamen merkten dat ze onder invloed van alcohol was. Ze was nauwelijks aanspreekbaar. Ambulancepersoneel heeft de vrouw behandeld. Nadat ze aanspreekbaar was, reageerde ze agressief in de richting van de hulpverleners. Omdat er geen land met haar te bezeilen was, is ze ter ontnuchtering overgebracht naar het cellencomplex.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft dinsdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Hoogkerk, Hoendiep: aantal geregistreerde voertuigen: 527, aantal overtredingen: 87, hoogst gemeten snelheid: 86 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, Paterswoldseweg: aantal geregistreerde voertuigen: 741, aantal overtredingen: 51, hoogst gemeten snelheid: 85 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Winschoten: overval op boekenzaak

Een boekenwinkel aan de Engelstilstraat in Winschoten is dinsdagmiddag overvallen. Omstreeks kwart over vijf stapte een tot nu toe onbekende man de zaak binnen. Hij toonde belangstelling voor boeken en vertrok voor enkele minuten, naar zijn zeggen om te pinnen. Bij terugkomst wilde de man een boek afrekenen maar haalde een wapen te voorschijn en zette dat tegen het hoofd van de verkoopster. De man griste vervolgens geld uit de kassa en rende weg via het Noorderplein in de richting van de Olijslagerstraat. De overvaller is een naar schatting 50 jaar oude man, met een fors postuur en een ietwat bol gezicht. Hij had een blauwe muts op het hoofd en droeg een geblokt overhemd. De politie verzoekt getuigen of mensen die op een andere manier over informatie beschikken contact op te nemen met het politiebureau in Winschoten via het telefoonnummer 0900-8844. De politie is ook op zoek naar een ongeveer 50-jarige vrouw die enkele minuten in de zaak was toen ook de overvaller er al rond liep. Ook zij wordt gevraagd als getuige contact met de politie op te nemen. De politie houdt vandaag in de omgeving van de boekenzaak een buurtonderzoek.

Oude Pekela: onder invloed

Een 31-jarige bromfietser uit Oude Pekela werd dinsdagavond op de Burgemeester Snaterlaan in zijn woonplaats betrapt op het rijden onder invloed. Bij een ademanalyse kwam een promillage van 1.6 tevoorschijn. De man kan een proces-verbaal tegemoet zien. Bij een aantal verkeerscontroles in Oude Pekela dinsdag werd onder meer bekeurd voor losse lading, het ontbreken van een kenteken, een geldige APK en het ontbreken van een rijbewijs.

Warffum: afvaltransport zonder vergunning

Een 58-jarige inwoner van Twijzelerheide liep dinsdagmorgen bij een verkeerscontrole op de Marthastraat in Warffum tegen een proces-verbaal op. De man had zijn bedrijfsauto volgeladen met allerlei oud ijzer en andere materialen zoals beton, oliefilters en een oude grasmaaier. De chauffeur had geen vergunning voor het transport. De wagen was bovendien overbeladen. De lading had maximaal 3500 kilo mogen zijn maar woog 4280 kilo.

Veendam: inbraak in videotheek

Bij een inbraak in een videotheek aan de Middenweg in Veendam is in de nacht van maandag op dinsdag door de daders(s) een enorme chaos veroorzaakt. De inbrekers waren binnen gekomen door een raam in de voordeur in te gooien. Binnen werd van alles overhoop gehaald. Ook werd geprobeerd brand te stichten, vermoedelijk in een poging sporen weg te maken. De buit bestaat uit sloffen sigaretten en shag en een geldbedrag. De politie stelt een onderzoek in.

Stadskanaal: teveel lawaai

Twee automobilisten uit Almelo en Nieuw Weerdinge werden dinsdag geverbaliseerd omdat hun autos teveel lawaai produceerden. De 21-jarige man uit Nieuw Weerdinge werd in Stadskanaal door de politie staande gehouden. Onderweg naar Veendam voor een geluidsmeting viel de agenten een auto op die ook nogal wat decibells produceerde. Ook deze wagen, van de 22-jarige Almeloër, ging mee naar Veendam. Daar bleken de beide autos inderdaad boven de geluidslimiet. De bestuurders krijgen het kentekenbewijs van hun autos terug als ze de uitlaatsystemen hebben aangepast.