Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Smaken verschillen tijdens 7e Dag van de Dialoog

De voorbereidingen voor de 7e Dag van de Dialoog in Rotterdam zijn woensdag 17 september van start gegaan. Op vrijdag 7 en zaterdag 8 november kunt u ook in Kralingen-Crooswijk aan diverse dialoogtafels aanschuiven. De Dag van de Dialoog heeft dit jaar als thema Smaken verschillen.

Net als in voorgaande edities gaan enkele duizenden Rotterdammers met diverse leeftijden, achtergronden en interesses, met elkaar in gesprek. Het is geen gewoon gesprek! U zit met ongeveer acht personen aan tafel en wisselt persoonlijke ervaringen, meningen, dromen en wensen uit met voor u onbekende plaatsgenoten.

Dialooggesprek

De gespreksleider zorgt ervoor dat het een dialooggesprek is, waarbij de deelnemers aandachtig luisteren en elkaar vragen stellen. Men probeert elkaar niet te overtuigen en elkaar niet in de rede te vallen. Verschillende Rotterdamse organisaties zijn die dag gastheer en gastvrouw. Zij zorgen voor een prettige ambiance en een lekkere maaltijd.

Meer informatie

De organisatie van het project is in handen van de Stichting in Dialoog. Deze projectorganisatie kan organisaties ondersteunen bij het vinden van een gespreksleider en deelnemers. Ook zorgt Stichting in Dialoog voor de training van de gespreksleiders. Als u aan een dialooggesprek wilt deelnemen, kunt u ook bij de projectorganisatie terecht. Alles kan, niets is onmogelijk! Voor meer informatie en aanmelding kunt u terecht op www.dagvandedialoog.nl.

Dialoop in Kralingen-West

Tot slot vindt op vrijdag 7 november van 14.00 tot 17.30 uur opnieuw de Dialoop plaats. Deze wandeling voert u met open ogen en open oren door Kralingen-West. U bent daardoor in dialoog met uw omgeving. De straten en pleinen vertellen u een verhaal, een betekenis. Als u goed luistert, heeft u straks veel te verhalen. Ook bent u in gesprek met medewandelaars. Over deze bijzondere wandeling zult u in de aanloop naar de 7^e Dag van de Dialoog nader worden geïnformeerd.