Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Michel de Visser steunt activiteiten Plons

Dagelijks Bestuurder Michel de Visser was woensdagochtend 17 september te gast bij stichting Plons. Deze stichting organiseert al 4 jaar op de zondag-ochtenden zeilactiviteiten op de Kralingse Plas voor sporters met een beperking. Dit jaar verzorgt Plons op dinsdag en woensdag ook wal- en zeilactiviteiten voor leerlingen van 12 tot 15 jaar uit het speciaal onderwijs.

Michel de Visser was onder de indruk van de zeilactiviteiten die wekelijks worden georganiseerd voor leerlingen met een verstandelijke beperking. Hij wil het initiatief van Plons dan ook van harte ondersteunen door mensen op te roepen vrijwilliger te worden. De stichting is namelijk hard op zoek naar enthousiaste vrijwilligers, die als schipper of fokkenmaat willen varen.

Oproep voor vrijwilligers

Als u affiniteit heeft met de doelgroep en voldoende ervaring heeft als schipper, bent u meer dan welkom. Als schipper wordt u 1 ochtend per maand ingezet met een minimum van drie ochtenden per jaar. De gemeente Rotterdam voorziet in een arbeidstijdregeling. Als schipper moet u over voldoende ervaring beschikken om een open kielboot te kunnen schipperen. Plons is graag bereid om via een kennismakingsles uw ervaring te toetsen.

Meer informatie

Als u graag wilt meehelpen bij de zeilactiviteiten maar niet voldoende ervaring heeft, kunt u zich toch aanmelden. Stichting Plons is namelijk ook op zoek naar vrijwilligers die als fokkenmaat willen varen. Belangstellenden kunnen voor meer informatie en aanmelding contact opnemen met Gerben Lems op 06-28227164. Ook kunt u hem mailen op gerben@stichtingplons.nl Voor algemene informatie over de stichting en haar activiteiten kunt u terecht op www.stichtingplons.nl