Gemeente Roermond

Historisch café geopend

De eed die nieuwe burgers van Roermond moesten afleggen in 1600

Steeds weer wordt aan de medewerkers van het gemeentearchief de vraag gesteld op welke wijze men een historisch onderzoek start. Velen willen op deze wijze met de lokale geschiedenis bezig zijn.

Zoals u wellicht weet biedt het gemeentearchief daar vele mogelijkheden voor. Om u op weg te helpen of ideeën te laten uitwisselen organiseren wij een historisch café.

Elke bijeenkomst proberen wij de aanwezigen kennis te laten maken met bepaalde themas. De eerste keer zullen wij ons richten op het gemeentearchief zelf en bieden wij u de mogelijkheid u in te schrijven voor een cursus paleografie, genealogie en heraldiek die het gemeentearchief dit jaar organiseert. De volgende bijeenkomsten zullen wij verenigingen uitnodigen die actief zijn op het historische vlak. Mocht er behoefte zijn om meer te weten te komen over bepaalde onderwerpen dan proberen wij een gastspreker uit te nodigen.

Het Historische café zal plaats vinden op de laatste maandag van de maand van 19.00 tot 21.00 uur , in het gemeentearchief Roermond, Swalmerstraat 12 te beginnen op 29 september.

Voor mee inlichtingen kunt u contact opnemen met de heer M. Lemmens, tel 0475-359662 of mail lemmens.m@roermond.nl

Wij hopen u maandag 29 september te verwelkomen. Publicatiedatum: 19-09-2008 Bijgewerkt: 24-09-2008