Gemeente Tiel


Leerlingen verzamelen ruim 8000 Groene Voetstappen

Circa 2000 leerlingen van tien basisscholen in de gemeente Tiel hebben afgelopen week meer dan 8000 Groene Voetstappen verzameld. Door zich niet met de auto te laten brengen, maar te voet of op de fiets te komen, leverden zij een bijdrage aan een beter klimaat en aan de veiligheid.

Leerlingen van basisschool De Waaijer in Passewaaij overhandigdenen maandag 22 september 2008 Groene Voetstappen aan wethouder Anker (milieu en duurzaamheid). Op deze school zijn de afgelopen week relatief gezien de meeste kinderen lopend of fietsend gekomen. De score werd nauwkeurig bijgehouden: elke keer dat een kind fietsend of lopend kwam, ontving het een sticker die symbool stond voor een Groene Voetstap.

De gemeente Tiel is blij dat zo veel scholen dit jaar inhaakten op de actie 'Op voeten en fietsen naar school'. Meer bewegen is gezond voor kinderen, en minder auto's betekent meer veiligheid en minder milieubelasting.

Het heeft zin om ouders aan het begin van het schooljaar te vragen om de auto thuis te laten, zo blijkt uit landelijke ervaring. Bij scholen die deelnemen aan deze campagne stijgt voor langere tijd het aantal kinderen dat te voet of op de fiets komt. De Fietsersbond afdeling West-Betuwe, die in Tiel de actie coördineerde, gaat samen met de scholen meten of dit effect ook hier merkbaar is.

Landelijk hebben afgelopen week ruim 70.000 basisschoolleerlingen in 64 gemeenten Groene Voetstappen verzameld. Alle voetstappen worden in november overhandigd aan de Nederlandse delegatie van de Klimaatconferentie van de Verenigde Naties in Polen.

Laatst bijgewerkt: 23 september 2008