Gemeente Tiel


Gemeente wint kort geding Den Uijllaan

De gemeente heeft het kort geding, dat zij heeft aangespannen tegen een bewoner van woonwagenkamp Den Uijllaan, gewonnen. Op de genoemde locatie verrees grote hoeveelheden schroot terwijl daar geen toestemming voor is. De bewoner krijgt 30 dagen de tijd om zijn illegale sloopactiviteiten te staken en het terrein te ontruimen. Gebeurt dit niet, dan ruimt de gemeente, op kosten van de bewoner, het schroot op.

De gemeente is blij met de uitspraak maar houdt er rekening mee dat de overlast de komende dagen weer toe kan nemen. Om dat te voorkomen houdt de gemeente het terrein goed in de gaten. Ook bereidt zij maatregelen voor om, zo nodig, te kunnen ingrijpen.

De afgelopen periode heeft de gemeente veel klachten ontvangen van buurtbewoners rondom het woonwagenkamp. Het terrein wordt door één bewoner gebruikt als sloopterrein. De activiteiten zijn zodanig omvangrijk en intensief dat omwonenden hiervan zeer veel overlast ervaren. De gemeente wilde snel een eind maken aan deze ongewenste situatie en spande daarom een kort geding aan. De zaak werd op 8 september behandeld door de rechtbank.

Laatst bijgewerkt: 23 september 2008