Persberichten Lekstroom, 10.20 uur

Utrecht, 24-09-2008

Groene verf verraadt vernieler

NIEUWEGEIN De politie heeft dinsdag 23 september een 67-jarige man uit Nieuwegein aangehouden omdat hij een auto van een andere man vernield had.

Omstreeks 10.55 uur kreeg de politie de melding van een 33-jarige man uit Houten. Hij gaf aan dat zijn op de Nijverheidsweg geparkeerde auto besmeurd was met groene verf. De man vermoedde dat dit door een man was gedaan met wie hij kort daarvoor een parkeerconflict had gehad. Een getuige had gezien wie de verf over de auto van de Houtenaar had gegooid en voorzag de agenten van een kenteken. Op dat moment reed de auto voorbij. De agenten volgden de automobilist en gaven hem op de Oranjestraat een stopteken. De 67-jarige man had nog groene verf op zijn hoofd en handen. Hij is aangehouden.

Aanrijding

HOUTEN Op de kruising met de wijk Het Meer op de Rondweg heeft dinsdag een aanrijding plaatsgevonden. Omstreeks 17.10 uur kreeg de politie melding van het ongeval. Twee automobilisten waren met elkaar in botsing gekomen. Een 43-jarige vrouw uit Wijk bij Duurstede had nekletsel en is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Een 69-jarige man uit Houten raakte niet gewond. Laatstgenoemde gaf aan dat hij de Rondweg op wilde rijden vanaf Het Meer. De man had de vrouw wel gezien, maar hij dacht dat zij vanaf de wijk De Tuinen rechtsaf wilde slaan. Daarom reed hij de Rondweg op. De vrouw reed echter rechtdoor en beide bestuurders konden een aanrijding niet meer voorkomen.

Verdachte inbraak aangehouden

IJSSELSTEIN Op de Nedereindseweg heeft de politie een 19-jarige man uit IJsselstein aangehouden op verdenking van een diefstal .

Woensdag 24 september omstreeks 02.20 uur kreeg de politie de melding dat een inbraakalarm in een bedrijf aan de Televisiebaan was afgegaan. Ook was gezien dat een aantal verdachten was weggerend in de richting van de Lanceerplaats. Meerdere agenten gingen op zoek naar de verdachten. Op de Nedereindseweg zagen agenten een man, een 19-jarige inwoner van IJsselstein, staan. Hij was bezweet en kon geen goede verklaring voor zijn aanwezigheid geven. Hij is aangehouden en ingesloten. Bij het bedrijf zagen agenten dat er daadwerkelijk was ingebroken. Hier zijn sporen veiliggesteld. De zaak is in onderzoek.