Persberichten Rijn & Venen, 10.20 uur

Utrecht, 24-09-2008

Aanrijding

WOERDEN Dinsdagmorgen 23 september heeft op de kruising Boerendijk Essenpad een aanrijding plaatsgevonden tussen een fietsster en een vrachtwagenchauffeur.

Omstreeks 08.40 uur reed de 55-jarige vrachtwagenchauffeur uit Zegveld ter hoogte van de oversteekplaats. Op dat moment stak een 14-jarig meisje uit Mijdrecht met haar fiets de weg over. De chauffeur probeerde uit alle macht te remmen, maar dit lukte niet op tijd. Het meisje werd geschept en raakte zwaar gewond. De traumahelikopter kwam ter plaatse. Het meisje is per ambulance naar het UMC in Utrecht vervoerd en daar in kritieke toestand opgenomen. De politie heeft de aanrijding in onderzoek.

Verlichtingscontrole

MAARSSEN In Antilopespoor heeft de politie een controle op fietsverlichting gehouden. Dinsdagavond 23 september kregen veertien (brom)fietsers een bekeuring. Eén bromfietsbestuurder kreeg een boete omdat hij te gladde banden had.

Geslotenverklaring

VREELAND Op de Kleizuwe heeft de politie dinsdag elf automobilisten bekeurd die de geslotenverklaring negeerden. Wegens wegwerkzaamheden ondervinden omwonenden van de Kleizuwe overlast van sluipverkeer.

Snelheidscontrole

AMSTELHOEK Op de Mijdrechtse Zuwe heeft de politie dinsdag van 10.00 tot 12.30 uur een snelheidscontrole gehouden. In totaal werden 1561 voertuigen gecontroleerd en reden 101 bestuurder sneller dan de limiet. De bestuurder met de meeste haast reed 78 km/uur. De limiet ter plaatse is 50 km/uur.