Politie Drenthe

Woensdag

Assen, 24-09-2008

Kind onder tractor

OOSTERHESSELEN Op het boerenbedrijf van zijn ouders aan de Verlengde Hoogeveensevaart bij Oosterhesselen is dinsdagmiddag een tweejarig jongetje om het leven gekomen. Het kind speelde in de stal en kwam daar onder het wiel van een tractor waarmee op dat moment veevoer werd verdeeld. De 67 jarige bestuurder van de tractor had het kind niet gezien. (08-173343)

Verkeerscontroles

RODEN I.v.m. de Rodermarkt hield de politie dinsdag verkeerscontroles op meerdere wegen in- en rond Roden. Daarbij moesten 494 bestuurders een blaastest afleggen. Vier van hen hadden teveel gedronken en werden aangehouden. Een 33 jarige bromfietsbestuurder uit Peize reed met een alcoholgehalte van 0,65 promille en zonder bromfietsrijbewijs of certificaat over de Nieuweweg in Roden. Op de Koerskamp in Roden werd een 24 jarige bromfietser uit Bovensmilde aangehouden met een alcoholgehalte van 0,65 promille. Op de Langloerweg in Norg liep een 23 jarige beginnend automobilist uit Roden tegen de lamp (0,4 promille). Als laatste werd op de Hoofdweg in Langelo een 25 jarige automobilist uit Bovensmilde aangehouden. Bij hem werd een alcoholgehalte vastgesteld van ruim 1 promille.

Verder werden vijf bestuurders bekeurd die geen autogordel droegen, twee voor het niet handsfree bellen, twee voor het overschrijden van de maximum snelheid, één voor het negeren van een rood verkeerslicht en één omdat die geen rijbewijs kon tonen.

Agenten houden dronken vrouw aan

RODEN Op de Brink in Roden hield de politie dinsdagavond een dronken 46 jarige vrouw uit Norg aan. De vrouw zorgde voor veel overlast en toen agenten haar daarop aanspraken begon ze om zich heen te slaan. Ze werd aangehouden voor openbare dronkenschap en baldadigheid en is voor nader onderzoek ingesloten. Ze wordt woensdag verhoord en daarna in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op (08-173484)

Op de kop in de sloot

NIEUWEROORD Op de Jan Knegtweg bij Nieuweroord belandde dinsdagavond een 25 jarige vrouw uit Elim met haar auto op de kop in een sloot. In een bocht verloor de vrouw de macht over het stuur. De auto schoot van de weg en belandde in de ondiepe sloot. De vrouw werd door omwonenden uit de auto geholpen en kwam er met een nat pak vanaf. (08-173451)

Politie vordert rijbewijzen in

Drie automobilisten die de maximum snelheid op weg waar ze reden met meer dan 50 km per uur overschreden zijn dinsdag hun rijbewijs kwijt geraakt. Op de Rondweg in Emmen (70 km toegestaan) reed een 21 jarige automobilist uit Ter Apel 53 km te snel en een 26 jarige man uit Amsterdam Zuidoost 54 km te snel. Op de N374 bij Borger (80 km weg) reed een 23 jarige automobilist uit Grolloo ook 54 km te snel.

Bekeurd voor te donkere zijruiten

WITTELTE Op de Rijksweg bij Wittelte bekeurde de politie dinsdagavond een 36 jarige automobilist uit Dwingeloo. De man reed in een auto waarvan de voorste zijruiten beplakt waren met donkere folie. Bij meting bleek de lichtdoorlaatbaarheid nog geen 6 % te zijn terwijl dit minimaal 75 % moet zijn. Het kentekenbewijs van de auto werd ingenomen. Dat kan de man terug krijgen als hij binnen vier weken zijn auto zonder folie laat keuren. Bovendien kreeg hij een boete van 90,-.

Aanhangwagens gestolen

EMMEN Vanaf een afgesloten terrein aan de Rondweg in Emmen is tussen maandagavond en dinsdagavond een aanhangwagen gestolen. Een slot op het toegangshek naar het terrein werd verbroken. De gestolen aanhangwagen heeft twee oprijplaten en er kunnen motoren op worden vervoerd. (08-173462)

MEPPEL Tussen donderdag 18 en vrijdag 19 september is vanaf een afgesloten terrein aan de Hesselterlandweg in Meppel een aanhangwagen beladen met steigermateriaal gestolen. De diefstal werd dinsdagmorgen ontdekt. Ook hier werd het slot van een toegangshek naar het terrein verbroken. (08-173238)

Winkeldievegge valt in herhaling

ASSEN In een winkel aan Het Sticht in Assen betrapten medewerkers dinsdagmiddag een winkeldief. Deze 31 jarige vrouw uit Assen nam levensmiddelen mee zonder die af te rekenen. De vrouw werd overgedragen aan de politie en op het politiebureau bleek dat ze al vaker winkeldiefstal had gepleegd. Daarom kon ze het deze keer niet afdoen met een boete, maar moet ze voor de rechtbank verschijnen. Ze kreeg een dagvaarding uitgereikt en is daarna in vrijheid gesteld. (08-173376)

Mishandeld na irritaties in verkeer

ASSEN Wat irritaties in het verkeer leidden dinsdagmiddag op een parkeerterrein aan de Nobellaan in Assen tot een woordenwisseling en uiteindelijk een mishandeling. Een 51 jarige man uit Assen stoorde zich aan het rijgedrag van een 30 jarige plaatsgenoot die achter hem reed. Op de parkeerplaats sprak hij hem daar op aan. Een woordenwisseling volgde en het eindigde toen de 51 jarige man een klap uitdeelde. Het slachtoffer belde met een pijnlijk gezicht de politie. Die kon even later de agressieve weggebruiker aanhouden. Nadat hij op het politiebureau een verklaring had afgelegd is hij in vrijheid gesteld. De mishandelde man deed aangifte. De politie maakt proces-verbaal op. (08-173431)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u contact met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u contact opnemen met telefoon 0592 451280.