Politie Zuid-Holland-Zuid

Persberichten district Hoeksche Waard

Dordrecht, 24-09-2008

Politie houdt alcoholcontrole

OUD-BEIJERLAND De politie heeft dinsdagavond een alcoholcontrole gehouden op de W. van Vlietstraat en de Scheepmakershaven. In totaal controleerde de politie 40 bestuurders op het rijden onder invloed. Allen hielden zich keurig aan de regels waarbij niemand te diep in het glaasje had gekeken. Een mooi resultaat.

Ontmanteling hennepkwekerij

OUD-BEIJERLAND De politie heeft dinsdagmiddag in totaal 81 hennepplanten aangetroffen in een tweetal kwekerijen. De politie viel de schuur aan de Bordewijkring binnen naar aanleiding van tips die waren binnengekomen. Alle goederen zijn inbeslaggenomen en de kwekerij is ontmanteld. De verdachte zal worden gehoord.

Poolse bestuurder loopt tegen de lamp

ARKEL Een Poolse automobilist liep dinsdagavond tegen de lamp toen hij door de politie op de Stationsweg werd gecontroleerd. De man bleek zodanig onder invloed te zijn van alcohol dat hij mee moest naar het bureau. Daar blies de man 1070 ug/l waar 220 ug/l al strafbaar is gesteld. Aangezien de man in het bezit was van een Pools rijbewijs werd er direct contact gezocht met de officier van justitie. Die heeft een boete van 1100 Euro opgelegd die de man direct voldeed. Hierna mocht de man, lopend, zijn weg weer vervolgen.

Auteur: Nicolette Bovenhorst