Politie Haaglanden

Persberichten 24 september

Haaglanden, 24-09-2008

Politie zoekt getuigen aanrijding met dodelijke afloop Den Haag Een 50-jarige Amerikaan kwam dinsdag rond 15.30 uur op de Scheveningseweg met zijn fiets onder tram 1 en overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. Het is nog onduidelijk hoe dit tragische ongeval gebeurde. De politie zoekt getuigen die kunnen helpen de oorzaak van dit ongeluk te achterhalen. Zij worden verzocht via 0900-8844 te bellen met Bureau Scheveningen.

55 km/u te snel
Den Haag Bij een snelheidscontrole op de Benoordenhoutseweg werd geconstateerd dat een 58-jarige Hagenaar met een snelheid reed van 105 km/u waar maximaal 50 km/u was toegestaan. De politie heeft zijn rijbewijs ingenomen en binnenkort moet de bestuurder zich bij de rechter verantwoorden.

Tarzan houdt verdachte aan na dollemansrit
Den Haag Politieagenten zagen woensdag 24 september om 00.15 uur op de Loosduinsekade een auto rijden zonder verlichting en gaven de bestuurder een stopteken. De 41-jarige automobilist uit Den Haag negeerde dit echter en reed de politieauto voorbij. Op de middenberm van het Buitenom kwam de auto tot stilstand. De agenten spraken de man aan en vertelden hem dat hij was aangehouden. De Hagenaar reed achteruit en probeerde weg te komen. Een agent pakte de man door het geopende portierraam bij zijn jas en sommeerde hem uit de auto te stappen. De man trapte echter het gaspedaal in en scheurde met hoge snelheid in de richting van de Lijnbaan. De agent kon net op tijd de jas van de automobilist loslaten om te voorkomen dat hij meegesleurd zou worden. De automobilist reed meerdere keren door rood, belandde op de verkeerde weghelft waardoor andere weggebruikers moesten uitwijken en reed opzettelijk tegen een politieauto aan. Uiteindelijk raakte de automobilist op het Schenkviaduct in een slip en botste tegen de geluidswal. Omdat de man niet uit de auto wilde komen werd diensthond Tarzan ingezet, waardoor de Hagenaar kon worden aangehouden. De man die mogelijk drugs gebruikt had zit vast.

Hennepkwekerij en xtc-pillen in woning
Den Haag De politie heeft dinsdag 23 september een hennepkwekerij ontdekt in een woning aan de Neherkade. Verdeeld over twee kamers stonden 269 planten. In het huis troffen agenten ook 74 xtc-pillen aan. In totaal zijn drie verdachten aangehouden: twee mannen van 24 en 25 jaar en een 21-jarige vrouw. De kwekerij is ontmanteld. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van illegale kwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat leidt tot brandbare en zeer gevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vraagt de politie nadrukkelijk contact op te nemen via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Met de schrik vrij
Den Haag Een 7-jarig meisje uit Den Haag kwam met de schrik vrij toen ze dinsdagmiddag 23 september aangereden werd door een scooter. Rond 15.30 uur stak ze met haar moeder het Spui over op een voetgangersoversteekplaats. Zij hadden op dat moment groen licht. De 17-jarige scooterrijder zag hen over het hoofd en kwam in botsing met het meisje. Het kind kwam er wonderwel met slechts wat schaafwonden vanaf. Er waren veel getuigen van de aanrijding. Hun bemoeienissen leidden tot een opstootje, dat pas gesust werd nadat de politie arriveerde. Die nam de scooter in beslag en maakte proces-verbaal op tegen de bestuurder.

Niet op de stoep
Den Haag Een 19-jarige man uit Zoetermeer had dinsdag 23 september om 13.00 uur beter niet op de stoep aan de Torenstraat kunnen parkeren. Sowieso mag een auto niet op het trottoir geparkeerd worden, maar hij deed dit ook nog eens zonder dat hij in het bezit was van een rijbewijs. Omdat hij de stoep op reed, besloten agenten de man te controleren. Hij verklaarde direct tegen de agenten dat het al de vierde keer was dat hij werd aangehouden voor het rijden zonder rijbewijs. De politie nam zijn auto in beslag en maakte proces-verbaal tegen de man op.

Agent van de sokken gereden
Den Haag Een 51-jarige man uit Den Haag reed dinsdag 23 september rond 14.50 uur een fietsende agent van de sokken. Bij het rechtsaf slaan op de Zeestraat zag hij de diender over het hoofd. Deze fout kwam hem duur te staan. De agent liet de man blazen, waarna bleek dat hij te veel gedronken had. Hij blies 685 UGL, terwijl de wettelijk toegestane hoeveelheid 220 UGL is. De agent raakte niet gewond. De man kreeg een proces-verbaal en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Ook zal er onderzoek naar zijn rijvaardigheid volgen.

Kapot lichtje
Den Haag Een 39-jarige man uit Den Haag verklaarde 23 september spontaan aan agenten dat hij onder invloed van alcohol zijn auto bestuurde, terwijl de agenten hem op de Jacob Catslaan controleerden vanwege een kapot achterlicht. De man moestblazen en blies een hoeveelheid van 610 ugl, daar waar 220 ugl is toegestaan. De agenten hielden de man aan, vorderden zijn rijbewijs in en maakten een proces-verbaal op.

Tram botst tegen fietser
Den Haag Een 16-jarige fietser uit Den Haag raakte dinsdagavond rond 20.00 uur gewond bij een aanrijding met een tram ter hoogte van de Cornelis de Wittlaan. De trambestuurder probeerde de botsing te voorkomen door hard af te remmen en te claxonneren, maar kon helaas de jongeman niet ontwijken. Het slachtoffer is met hoofdletsel vervoerd naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt het ongeval.

Baby sluit ouders buiten
Leidschendam Een elf maanden oude baby zag 23 september om 19.00 uur kans om zijn ouders, die op het balkon stonden, buiten te sluiten door de balkondeur op slot te doen. De ouders die geen mobiele telefoon op zak hadden konden door op de ramen bij de buren te kloppen de aandacht trekken. De buren belden de politie. Samen met de brandweer kon de balkondeur geopend worden en konden de ouders weer naar binnen.

Teveel op
Wassenaar Een 57-jarige automobilist uit Amsterdam bleek bij een controle op de Rijksstraatweg woensdag 24 september om 01.50 uur te rijden onder invloed. De Amsterdammer moest blazen en blies 235 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). Met een tijdelijk rijverbod en een proces verbaal op zak kon de man naar huis.

Trek in pizza
Rijswijk Een 33-jarige man uit Amsterdam nam 23 september omstreeks 17.00 uur twee pizzas mee uit een supermarkt aan het Hendrik van Ravesteijnplein zonder deze af te rekenen. Een medewerker van de supermarkt zag de Amsterdammer de pizzas in een tas stoppen. Aan het politiebureau kreeg de man een dagvaarding.

Verdachte diefstal vlucht voor politie
Naaldwijk Een nog onbekende man wist dinsdag 23 september uit handen van de politie te blijven. Agenten zagen de man over de Jasmijn rijden en constateerden dat de man zonder helm, licht en verzekering reed. Voordat agenten de man konden staande houden koos hij het hazenpad. De politie vond in een brandgang korte tijd later de bromfiets zonder bestuurder. De bromfiets was gestolen en de eigenaresse, die nog geen aangifte had gedaan, haalde 24 september haar bromfiets weer op.

Bedreiger aangehouden
Delft Een 14-jarige jongen uit Delft is maandag 23 september aangehouden nadat hij zondag 22 september een jongen mishandelde die weigerde voor hem fietsen te stelen. Het slachtoffer, een 16-jarige jongen uit Delft, liep daarbij een gebroken oogkas en een hoodwond op. Ook zijn broer werd door de jongen mishandeld maar raakte niet noemenswaardig gewond. De 16-jarige weigerde in te gaan op het dreigende verzoek van de 14-jarige, waarop hij werd mishandeld. De jongen bekende aan het bureau. De politie vond in de tuin van zijn woning een fiets waarvan bleek dat deze gestolen was. De politie voert overleg met het Openbaar Ministerie op welke manier de verdachte strafrechtelijk wordt vervolgd.

Hoge nood
Delft Afgelopen nacht 23 september zagen medewerkers van het cameratoezicht om 04.30 uur dat enkele jongeren op het Station de net gevulde krantenbakken omgooiden en tegen geparkeerde fietsen trapten. Zij kregen van de gewaarschuwde agenten een bekeuring en moesten de zooi opruimen. Vier wildplassers die de wachtruimte als openbaar toilet gebruikten kregen eveneens een proces-verbaal.

Worstenjas
Delft Beveiligers van een winkel aan het Bastiaansplein zagen dinsdag 23 september om 17.00 uur, dat een man (37 jaar) de winkel verliet zonder af te rekenen. De man stopte enkele worsten in zijn jaszak en liep naar buiten. De beveiligers spraken de man aan waarna bleek dat zijn jas was geprepareerd om ongezien diefstallen te plegen. De man kreeg een bekeuring van 150 euro en mocht zonder jas weer naar buiten.

Controle verkeer
Delft De politie controleerde dinsdag 23 september tussen 18.00 en 23.00 uur het verkeer op de Provincialeweg. Personenautos maar ook voorbijrijdende fietsers werden aan een controle onderworpen. Circa 60 automobilisten moesten een blaastest afleggen. Niemand had gedronken. Elf fietsers reden zonder licht. Daarnaast kregen enkele automobilisten een bekeuring vanwege gebreken als een lekke uitlaat en niet werkende verlichting. Agenten namen een auto in beslag omdat deze niet was verzekerd.

Sluit ramen en deuren goed
Pijnacker-Nootdorp- Afgelopen nacht (23 september) is in vier woningen in Delfgauw ingebroken. In alle gevallen zijn inbrekers door middel van het boren van gaatjes binnen gekomen. De politie stelt een uitgebreid onderzoek in en verzoekt getuigen die de afgelopen nacht iets verdacht hebben gezien contact op te nemen met de recherche van Bureau Pijnacker-Nootdorp via telefoonnummer 0900-8844. Er is twee maal ingebroken in de Landmeterstraat, een keer op de Pauwmolen en een keer in de Warmoezierstraat. Mensen kunnen ook zelf de kans verkleinen om slachtoffer te worden van een woninginbraak door ramen en deuren goed af te sluiten en kritisch naar hun eigen hang- en sluitwerk te kijken.
Kijk voor preventietips op www.politiekeurmerkveiligwonen.nl Constateert u verdachte omstandigheden? Bel dan direct 112 kunnen bellen. Als elke seconde telt, is dat de manier om snel informatie aan de politie te geven. De kans dat inbrekers op heterdaad betrapt worden, wordt hierdoor aanzienlijk verhoogd.

Autos botsen
Zoetermeer Twee personenautos botsten dinsdag 23 september om 17.00 uur op de Van Rijswijckschans op elkaar. Een 40-jarige automobilist uit Zoetermeer nam de bocht te ruim en kwam daarbij op de weghelft van het tegemoet komende verkeer. Hierbij botste de man op een tegemoet komende automobilist. Niemand raakte gewond. De schade viel gelukkig mee.