Politie Zuid-Holland-Zuid

Persberichten district Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

Dordrecht, 24-09-2008

Man valt van 6 meter hoogte naar beneden

HARDINKXVELD-GIESSENDAM Een 44-jarige inwoner van Bergen op Zoom is dinsdagmiddag van 6 meter hoogte naar beneden gevallen toen hij door een golfplaten dak viel. De man was aan het werk en verloor zijn evenwicht. Hij is met ernstig rugletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Rotterdam. De arbeidsinspectie is op de hoogte gesteld.

Auto inbeslaggenomen van hardleerse bestuurder

HARDINXVELD-GIESSENDAM De politie heeft woensdagochtend, 24 september, rond 06.00 uur de personenauto inbeslaggenomen van een inwoner van Dordrecht. De man reed op de Provinciale weg en het was de politie bekend dat deze man geen geldig rijbewijs had. De 48-jarige bestuurder heeft een ontzegging van de rijbevoegdheid maar weigert zich daarbij neer te leggen en rijdt veelvuldig in zijn auto. Omdat waarschuwen en bekeuren niet helpt besloot de politie zijn auto inbeslag te nemen. De officier van justitie bepaalt of hij zijn auto terug krijgt. Een proces-verbaal voor het rijden tijdens een ontzegging van de rijbevoegdheid zal worden opgemaakt.

Politie houdt man aan voor vrijheidsbeneming en zware mishandeling

SLIEDRECHT Dinsdagmiddag 23 september heeft de politie een 19-jarige inwoner van Rotterdam aangehouden. In de nacht van maandag 22 september op dinsdag 23 september werd een 20-jarige bewoonster van Sliedrecht bezocht door haar ex-vriend. De man drong zonder te vragen het huis van de vrouw binnen waarna zij gedurende de nacht door hem werd mishandeld. De man weigerde het huis te verlaten nadat de vrouw hem dit meerdere keren had gevraagd. Het slachtoffer mocht eveneens het huis niet verlaten en werd bedreigd met de dood. Nadat de man dinsdagochtend het huis had verlaten heeft de vrouw zich onder dokterbehandeling moeten laten stellen. De vrouw heeft hierna aangifte gedaan bij de politie.
Uiteindelijk kon de verdachte dinsdagmiddag worden aangehouden. Hij is in verzekering gesteld

Oud-ijzer dieven aangehouden

ALBLASSERDAM Twee mannen die zonder toestemming van de eigenaar van het bedrijf oud-ijzer wegnamen zijn dinsdagmiddag door de politie aangehouden. Het tweetal was zonder toestemming het bedrijfsterrein aan de Edisonweg opgereden en had daar een groot aantal oud-ijzerwaren meegenomen. De politie kon het tweetal, een 31-jarige en een 23-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, aanhouden.

Poolse bestuurder loopt tegen de lamp

ARKEL Een Poolse automobilist liep dinsdagavond tegen de lamp toen hij door de politie op de Stationsweg werd gecontroleerd. De man bleek zodanig onder invloed te zijn van alcohol dat hij mee moest naar het bureau. Daar blies de man 1070 ug/l waar 220 ug/l al strafbaar is gesteld. Aangezien de man in het bezit was van een Pools rijbewijs werd er direct contact gezocht met de officier van justitie. Die heeft een boete van 1100 Euro opgelegd die de man direct voldeed. Hierna mocht de man, lopend, zijn weg weer vervolgen.