Politie Zuid-Holland-Zuid

Persberichten Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 24-09-2008

Verdachte huiselijk geweld aangehouden

DORDRECHT De politie heeft dinsdagochtend, 24 september, een 53-jarige inwoner van Zwijndrecht aangehouden voor huiselijk geweld. De man had vorige week zijn vrouw mishandeld waardoor zij een kneuzing opliep aan haar sleutelbeen. De vrouw heeft zich onder doktersbehandeling moeten stellen. Het incident had plaats in de woning in de wijk Sterrenburg. De vrouw heeft aangifte gedaan bij de politie.

Politie vordert twee rijbewijzen in na rijden onder invloed

DORDRECHT Het rijbewijs van een 36-jarige inwoner van Dordrecht is dinsdagnacht 24 september ingevorderd omdat hij met drank op achter het stuur zat. De automobilist werd gecontroleerd op de Groenedijk toen bleek dat hij te diep in het glaasje had gekeken. Bij de ademanalyse bleek de man 575 ug/l te blazen. Bij 560 ug/l is er sprake van invordering van het rijbewijs. De officier van justitie beslist dan of de man en wanneer hij zijn rijbewijs terug krijgt. Tegen hem zal proces-verbaal op worden gemaakt.

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Ook werd het rijbewijs ingevorderd van een 49-jarige inwoner van Dordrecht. Hij reed over de R915 toen zijn rijgedrag opviel bij surveillerende politieagenten. De man werd gecontroleerd maar kon om medische redenen niet meewerken aan de ademanalyse. Hierop is besloten bloed af te nemen en zijn rijbewijs in te vorderen. Ook tegen deze man zal proces-verbaal op worden gemaakt als de uitslag van het bloedonderzoek binnen komt.

Politie stelt onderzoek in na viertal woninginbraken

DORDRECHT De politie heeft een uitgebreid buurtonderzoek gehouden in de omgeving van de Amazone en de Chico Mendesring. Daar had in de nacht van maandag 22 september en dinsdag 23 september een viertal woninginbraken plaats. De daders boorden in alle gevallen gaatjes in de deuren waarna zij binnen konden komen. De buit bestond voor het grootste deel uit sieraden, laptops en geld.
De technische recherche heeft een onderzoek ingesteld om mogelijk aanwezige sporen veilig te stellen.

Politie houdt heler van fiets aan

DORDRECHT Een politieagent controleerde op het Grote Spui een 44-jarige inwoonster van Dordrecht die reed op een fiets zonder slot. Bij navraag bleek de fiets als gestolen gesignaleerd te staan. De vrouw is aangehouden voor heling cq. diefstal van de fiets. De fiets is inbeslaggenomen.

Auto in de brand gestoken

DORDRECHT Een auto die geparkeerd stond aan de Willem Marisstraat is woensdagnacht 24 september rond 00.30 uur in de brand gestoken. De dader vernielde eerst een raam waarna de auto in de brand werd gestoken. De brandweer heeft de brand geblust maar de auto was niet meer te redden. Vermoedelijk is deze brand het gevolg van een ruzie.

Auteur: Nicolette Bovenhorst