Politie Twente

Persberichten Politie Twente 24 september 2008

Getuige gezocht van aanranding

Enschede

De politie is op zoek naar een man die op zaterdag 6 september jl. getuige is geweest van een aanranding in een supermarkt in Enschede.

Op zaterdag 6 september jl., zie onderstaand cursief afgedrukt persbericht, werd bij supermarkt "Super de Boer" aan het Schuttersveld in Enschede een kassamedewerkster aangerand. De vermoedelijke dader werd even later aangehouden.

Van deze aanranding is een man getuige geweest die bij de kassa naast de 40-jarige verdachte had gestaan. De politie is nu op zoek naar deze man. Hij wordt verzocht contact op te nemen met de politie Twente, afdeling zeden, te bereiken via 0900-8844. (08-113033)

Kassamedewerkster in winkel aangerand

Enschede

Een 19-jarige medewerkster van een winkel aan het Schuttersveld werd op 6 september rond 14.30 uur door een 40-jarige man uit Enschede bij haar borsten gepakt. De man werd aangehouden.

De vrouw bevond zich in de winkel achter de kassa. De 40-jarige man had betaald en de medewerkster wendde zich tot de volgende klant toen de man plotseling haar bij de borsten greep. Hierna verliet de man de winkel, de vrouw hevig geschrokken achterlatend. De man werd gevolgd door een andere medewerker van de winkel en werd door de gewaarschuwde politie op aanwijzing van de medewerker aangehouden in het Volkspark. Hij werd voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

Aanhouding na onderzoek woninginbraken

Enschede

Een 27-jarige Enschedeër is dinsdagmorgen 23 september aangehouden. Hij wordt er van verdacht van diefstal afkomstige goederen te hebben gekocht en weer te hebben verkocht.

Naar aanleiding van meerdere woninginbraken werd door een woninginbrakenteam van de politie Twente in Enschede, een onderzoek gestart. Tijdens dit onderzoek werd duidelijk dat een 27-jarige Enschedeër vermoedelijk handelde in van diefstal afkomstige goederen.

Op dinsdag de 23e september werd onder leiding van de Rechter Commissaris een zoeking gedaan in de Enschedese woning van de 27-jarige. Hierbij werden goederen gevonden die waarschijnlijk van diefstal afkomstig zijn. Nader onderzoek zal moeten uitwijzen of, waar en door wie deze goederen eventueel zijn gestolen. Bovendien werd een partij namaak merkkleding aangetroffen. Ook hiervan zal nader onderzoek moeten uitwijzen waar deze kleding vandaan komt.

De 27-jarige, die in de woning aanwezig was, is aangehouden en in de loop van de dinsdag voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Het onderzoek gaat door. (08-022317)

Man op vroege ochtend onder invloed van drugs achter het stuur

Hengelo

Dinsdagmorgen werd op de A1 bij Hengelo een 36-jarige automobilist aangehouden die onder invloed van vermoedelijk drugs verkeerde. Rijbewijs was al geschorst i.v.m. eenzelfde feit.

Dinsdagmorgen 23 september werd om ongeveer 07.15 uur door getuigen vanaf de A1 bij Hengelo gemeld dat op de A1 een automobilist reed die beide rijstroken en de vluchtstrook nodig had. Hierdoor ontstonden gevaarlijke situaties. Deze automobilist werd rijdend op de A1 aangetroffen en aan de kant gezet. Omdat het vermoeden direct al bestond dat de man, een 36-jarige uit Westerhaar, onder invloed van alcohol dan wel drugs zou zijn, is hij aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hier wees de ademanalyse uit dat er geen sprake was van alcohol en werd een bloedproef afgenomen i.v.m. mogelijk drugsgebruik. Dit werd mede ingegeven omdat in de fouillering van de man een flesje met, naar uit een eerste test bleek, vermoedelijk GHB werd aangetroffen

Het rijbewijs van de 36-jarige kon niet meer worden ingevorderd,omdat dit op 6 augustus jl. al was gedaan en het rijbewijs in afwachting van een onderzoek naar zijn drugsgebruik, tijdelijk is geschorst. Opnieuw zullen de nodige [processen-verbaal tegen de 36-jarige worden opgemaakt. (08-120387)

Jongens aangehouden na diefstal uit kleedkamer

Enschede

Twee Enschedese jongens van 14 en 15 jaar zijn dinsdagavond 23 september aangehouden. Zij worden ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij een diefstal uit een kleedkamer van een Enschedese voetbalvereniging.

Dinsdagavond 23 september werd door een 17-jarige Enschedese jongen ontdekt dat zijn telefoon tijdens de training was ontvreemd uit de kleedkamer bij een voetbalvereniging aan de Zuid Esmarkerrondweg in Enschede. Hij deed hiervan aangifte en een onderzoek werd ingesteld. Naar aanleiding hiervan werden later die dinsdagavond twee Enschedese jongens van 14 en 15 jaar aangehouden die ervan worden verdacht bij deze diefstal betrokken te zijn geweest. De identiteit van een mogelijk derde betrokkene is ondertussen ook bekend geworden.

Bij een van de aangehouden jongens werd de ontvreemde telefoon aangetroffen en beiden zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (08-120846)

Twee jongen aangehouden na vernielen fietsen

Enschede

Twee 15-jarige jongens uit Enschede zijn dinsdagavond 23 september aangehouden omdat was gezien dat zij fietsen vernielden op het Van Heekplein in Enschede.

Dinsdagavond 23 september werd om ongeveer 21.30 uur gemeld dat op het van Heekplein in Enschede twee jongens bezig waren fietsen te vernielen. Bleek dat door de twee, die terplaatse nog werden aangetroffen, fietsen die daar in of bij een fietsenstalling stonden, op een grote hoop hadden gegooid. Een aantal fietsen hebben hierbij schade opgelopen en door de eigenaar, een 32-jarige Enschedeër, van een van deze fietsen is ondertussen reeds van deze vernieling aangifte gedaan.

De twee jongens, beiden 15 jaar en uit Enschede afkomstig, werden op aanwijzen van getuigen, aangehouden en voor verder onderzoek aan het bureau opgesloten. Ouders van de twee zijn hiervan op de hoogte gebracht. (08-120859)

Man aangehouden in bezit van XTC pillen

Overdinkel

Een 23-jarige man uit het Duitse Munster werd dinsdagavond 23 september aangehouden omdat in de auto waarin hij zat een doosje met XTC pillen werd aangetroffen.

Dinsdagavond 23 september om ongeveer 22.40 uur werd gemeld dat op de Troelstrastraat in Overdinkel een auto met een Duits kenteken stond waarbij de melder het vermoeden had dat er vanuit deze auto in drugs werd gehandeld. Deze auto werd terplaatse aangetroffen en met toestemming van de bestuurder, een 23-jarige man uit het Duitse Munster, werd een onderzoek in de auto ingesteld. In het dashboardkastje van de auto troffen de politiemensen een doosje aan met een viertal, vermoedelijk XTC tabletten. Bij controle bleken dit later inderdaad XTC pillen te zijn.

De 23-jarige werd aangehouden en voor nader onderzoek aan het bureau opgesloten. In de loop van woensdag de 24e september is hij afgehoord en proces-verbaal wordt opgemaakt. (08-120878)

Bromfietser rijdt tegen geparkeerde aanhangwagen

Vriezenveen

Een 16-jarige jongen uit Vriezenveen is dinsdagavond gewond geraakt, toen hij met zijn bromfiets tegen een geparkeerde aanhangwagen reed.

Dinsdagavond 23 september werd gemeld dat op de Hammerweg in Vriezenveen aan aanrijding had plaatsgevonden. Bleek dat een bromfietser, een 16-jarige uit Vriezenveen, tegen een langs de Hammerweg geparkeerde aanhangwagen was gereden. Hij raakte gewond en werd door een ambulance met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Almelo waar hij werd opgenomen. (08-120866)

tel. 053-4555588


---- --