Gemeente Oirschot

Brandweer Oirschot 2e op landskampioenschap

Afgelopen zaterdag heeft de Brandweer Oirschot meegedaan aan de Landelijke Finale. De ploeg, die bestond uit Harolt Tekath, Peter Schoenmaker, Cees van de Poll, Remco van de Sanden, Marte van de Ven en Jos van de Schoot werd 2e, een knappe prestatie!

De Oirschotse ploeg was al om kwart over 6 's ochtends op weg naar Kaatsheuvel, waar de Landelijke Finale plaatsvond. Om 7 uur begon de finale met een melding dat er rook uit een pand kwam, meer informatie was er niet. Eenmaal ter plaatse vertelde de politie dat er nog twee mensen in het pand zouden zitten. De ploeg heeft alles in het werk gesteld om deze twee mensen vlug en veilig te redden.

De ploeg ging het pand in, maar voor één bewoner kwam de hulp helaas te laat. De brandweermannen moesten ook hier goed en correct mee omgaan.

Op de eerste etage werden twee vuurhaarden aangetroffen en de andere bewoonster van het pand. Deze is onder begeleiding naar buiten gebracht en overgedragen aan de ambulance.

De ploeg heeft de branden geblust en de overige werkzaamheden afgemaakt volgens de regels. Na 36 minuten was de klus geklaard en kon de ploeg terugkijken op een geslaagd optreden.

Om half 8 's avonds was de prijsuitreiking: Brandweer Oirschot werd 2de! Een heel goed resultaat als je weet dat er 278 begonnen zijn aan deze strijd. De ploeg werd `s avonds door heel het korps binnen gehaald als echte kampioenen.