Nederlandse Kano Bond


24 september 2008

Nederlandse toppers schitteren tijdens de NKs!

Rijswijk¸ 21 september 2008

---

Afgelopen weekend heeft het zinderende Kajak Festival plaatsgevonden te Dutch Water Dreams Zoetermeer. Ruim 5.000 belangstellende kwamen een kijkje nemen of deden mee. Ongeveer 200 top kajakkers namen deel met de verschillende Nederlands Kampioenschappen en wedstrijden. Ongeveer 100 mensen stapte voor het eerst in een kajak of kano.

Dankzij het fantastische weer en een vol programma is het Kajak Festival zeer goed bezocht. Het publiek keek hun ogen uit naar de verschillende kajakdisciplines.

Open NK Freestyle kajakken:
De Teva Freestyle pit zorgde dit jaar met een light and sound show voor een knallende finale met vijf toppers. De Fransmannen Matthieu Colbela¸ Matthieu Dumoulin (regerend Europees Kampioen) en de Duitse Seppi Strohmeier streden tegen onze nationale toppers Casper van Kalmthout en Roy Hopmans. In een zeer spannende finale won onze nationale freestyler Casper van Kalmthout. Roy Hopmans werd 4de en werd daarmee dus 2de op het NK. Bij de dames werd Martina Wegman eerste en bij de heren junior veroverde Nico Klessens de titel.

NK Slalom kajakken:
In alle vroegte verzamelde de eerste slalom kajakkers zich op de wildwaterbaan. Het parcours telde 18 poortjes die behaald moesten worden. Na twee heats werd het duidelijk bij de Heren Senior en de Dames. De Olympische deelnemers Robert Bouten en Ariane Herde waren te sterk voor alle anderen en pakte beide de Nederlandse titel. Bij de junioren kwam Stijn Leenders als eerste Nederlander over de streep.

Open NK Afvaart kajakken:
Het doel van de afvaart kajakkers was zo snel mogelijk naar beneden te varen van de wildwaterbaan in Zoetermeer. Bij de Heren junior won Sebastiaan verhaagh. Bij de Dames en de Heren Senior werden dit Michelle Keeris en Thijs Paauw.

Open NK Boater X:
De grote afsluiting van het evenement was de finale van de Boater X. In de laatste rondes zaten deelnemers van alle disciplines wat zorgde voor een enerverende strijd. De Nederlander die als eerste over de streep kwam was Emiel Beukenkamp gevolgd door Robert Bouten. Deze laatste nam de NK titel op zich omdat de snelste buiten mededingen deelnam.

Kanopolo jubileum Cup:
Zoals verwacht¸ werd bij het Kanopolo het team DKV uit Deventer (met veel spelers van het regerend Wereld Kampioen team) eerste op de Cup. Zij wonnen in de finale van de GKV (Groningen).

Naast alle wedstrijden bezochten vele mensen clinics¸ kwamen ze tot rust in het Beach House en heeft de NKB (Nederlandse Kano Bond) een schitterende 75 jarige jubileum viering achter de rug.
---

Het Kajak Festival wordt georganiseerd door Peak Events in opdracht van de Nederlandse Kano Bond.

---

Uitslagen:

Kajak_Festival_uitslagen

Sponsoren en partners:

Foto's:

Hieronder staan een aantal foto's¸ welke wanneer u er op klikt¸ worden vergroot.

NKB Bondsbureau
Postbus 2656
3430 GB Nieuwegein
030 7513750 / info@nkb.nl
Copyright