Rechtbank 's-Hertogenbosch


Vrijspraak in zaak roofoverval Nederweert

's-Hertogenbosch, 24 september 2008 - Het Gerechtshof 's-Hertogenbosch heeft vandaag een 44-jarige man uit Waalre vrijgesproken. De man werd verdacht van betrokkenheid bij een roofoverval van een discotheekeigenaar uit Nederweert op 27 februari 2006, waarbij die discotheekeigenaar is overleden. Vorige week woensdag is de voorlopige hechtenis van de verdachte al opgeheven.

Het hof oordeelt dat er onvoldoende wettig bewijs is om verdachte als een van de daders van de roofoverval aan te wijzen. Als enig direct bewijs voert de advocaat-generaal aan dat de kogel in de buik van de verdachte afkomstig is van de revolver van het slachtoffer, afgevuurd tijdens de overval. Een deskundige oordeelde dat het 'waarschijnlijk' is dat de kogel in de buik van verdachte afkomstig is van de revolver van het slachtoffer. Dit is de derde categorie van waarschijnlijkheid op een schaal van vijf.

Het hof oordeelt dat deze mate van waarschijnlijkheid onvoldoende zekerheid biedt voor een veroordeling, tenzij sprake is van aanvullend bewijs. Dit aanvullend bewijs ontbreekt echter volgens het hof, zodat verdachte door het hof wordt vrijgesproken.

Hier doet volgens het hof niet aan af dat het hof verdachte niet gelooft als hij verklaart dat hij niet weet hoe hij een kogel in zijn buik gekregen heeft.

De rechtbank Roermond veroordeelde de verdachte in februari 2007 tot 16 jaar gevangenisstraf.

LJ Nummer

BF2188

Bron: Gerechtshof 's-Hertogenbosch Datum actualiteit: 24 september 2008 Naar boven