Gemeente Den Haag

Afsluiting campagne Aanpak Fietsdiefstal

Dinsdag 23 september om 15.00 laat burgemeester Van Aartsen samen met Frank Paauw zijn fiets registreren op het Plein in Den Haag. Met deze actie wordt de landelijke publiekscampagne Aanpak Fietsdiefstal afgesloten.

Op het plein voor de Tweede Kamer worden 400 tot 500 gebruikte fietsen uitgestald. Deze fietsen visualiseren het wekelijks aantal teruggevonden fietsen (meer dan 1000 per week). Daarnaast staat voor het Centraal Station het zogeheten fietsdiefstalmonument. Dit is een zeecontainer beplakt met 1000 fotos van teruggevonden fietsen.

Deze twee locaties worden van 10.00 tot 18.00 uur bemand door politie, studenten van het ROC Mon3aan, vrijwilligers van de Fietsersbond en ANWB en promotiemedewerkers vanuit de landelijke organisatie. Deze medewerkers en vrijwilligers geven voorbijgangers aan de hand van campagnebrochures voorlichting over de preventie van fietsdiefstal.

De fietsdiefstalactie is de afsluiting van de landelijke publiekscampagne Aanpak Fietsdiefstal die is gericht op het terugdringen van fietsdiefstal in Nederland. Inmiddels heeft de fietsdiefstalactie plaatsgevonden op 17 plaatsen in Nederland, waaronder Utrecht, Eindhoven, Rotterdam en Zwolle.