Gemeente Twenterand


Dennian Paarhuis gehuldigd als 'Beste uitvoerder van Europa'

Op dinsdag 23 september is uitvoerder Dennian Paarhuis door burgemeester Koetje en door de heer Verhoeven, directeur van Aannemersbedrijf Bramer, gehuldigd als 'Beste uitvoerder van Europa'. Dennian is uitvoerder bij Aannemersbedrijf Bramer in Vriezenveen. Hij deed tussen 18 en 20 september mee aan EuroSkills 2008, waar hij de leider was van de Nederlandse bouwploeg. Individueel is Dennian dus tot "Beste uitvoerder van Europa" verkozen en zijn ploeg is ook nog eens verkozen tot "Beste Bouwploeg van Europa". Dubbel succes dus voor de uit
Vroomshoop afkomstige Dennian.

Dennian Paarhuis had bij de EuroSkills 2008 als uitvoerder de leiding bij de teamcompetitie voor bouwploegen. Het Nederlandse Bouwteam bestond uit: Stefan Kemna (metselaar), Rob van Loon (timmerman), Roy Smit (dakdekker), Menno Edam (tegelzetter) en Dennian als uitvoerder.

EuroSkills
"Skills" betekent niet alleen 'vaardigheden die behoren bij het uitoefenen van een bepaald beroep' het staat onder andere ook voor de verschillende beroepenwedstrijden die op regionaal, nationaal en internationaal niveau worden georganiseerd, in dit geval op Europees niveau. Namens de bouwsector zijn negen beroepen vertegenwoordigd: timmerman, metselaar, tegelzetter, dakdekker (metaal), uitvoerder, stukadoor, schilder, stratenmaker en machinale houtbewerker. Het doel van EuroSkills in beroepsvaardigheden is: aan jongeren laten zien wat die beroepen inhouden en hen zo te motiveren om te kiezen voor beroepsonderwijs.