Nederlandse Tafeltennisbond

Ralf Kosters nieuwe trainer Talentgroep NTTB
Ralf Kosters is begonnen als nieuwe trainer bij de Talentgroep van de NTTB. De inwoner van Den Bosch versterkt de technische staf van de Nederlandse Tafeltennisbond op diverse vlakken. De Talentgroep is nog wel op zoek naar een stagair(e).

Ralf Kosters (rechts) is de nieuwe trainer van de Talentgroep van de Nederlandse Tafeltennisbond. (FOTO: © NTTB)

Kosters is al langere tijd actief in het tafeltennis als trainer. Niet alleen begeleidde hij de afgelopen drie jaren spelers bij zijn vereniging Never Despair in Den Bosch, ook heeft hij al langere tijd ervaring met landelijke spelers. Daarnaast is Kosters bij de Afdeling ZuidWest actief als trainer.

De nieuwe Talentgroeptrainer is in het dagelijks leven werkzaam als bewegingsagoog/psychomotorisch therapeut op revalidatiecentrum Tolbrug in Den Bosch en daarnaast als extern stagedocent parttime verbonden aan de afdeling Calo van Hogeschool Windesheim te Zwolle.

Naast zijn tafeltenniskwaliteiten is hij deskundige op het gebied van fysieke en conditionele aspecten binnen (top)sport en talentenontwikkeling. ,,Dat onderdeel wordt binnen het tafeltennis nogal onderschat. Ook daarmee hoop ik de spelers van de Talentgroep en andere selectieleden van de NTTB verder vooruit te kunnen helpen", aldus Kosters.

De NTTB is nog wel op zoek naar een stagair(e) voor de Talengroep. Dit is een vaste plaats voor het hele seizoen (2008/2009) waarbij de trainingen voornamelijk op zondag plaatsvinden op Papendal. De stagair(e) moet voldoen aan de volgende eisen:


- Beschikt over een Rijbewijs

- Geen eigen reguliere competitieverplichtingen, toernooien etc. op zondagen

- Beschikbaar zijn voor begeleiding toernooien
- Affiniteit met de leeftijdsgroep (pupillen/welpen) hebben
- Afspraken goed nakomen

- In het bezit van het trainer B-diploma

NTTB/HH