Productschap Margarine, Vetten en Olien (MVO)


Informatie over de rol van vetten in levensmiddelen

www.vettefeiten.nl is een nieuwe website van het Productschap MVO over de toepassing van vetten in levensmiddelen. Productontwikkelaars en marketeers uit de levensmiddelenindustrie en retail, kunnen op de website en in de factsheets praktische adviezen vinden voor het beteren van de vetzuursamenstelling van een product. Naast de Nederlandse versie zal eind september ook een Engelse versie van de website online zijn onder de naam 'Facts on fats'.

Onderwerpen die op de website aan bod komen zijn onder meer: chemische aspecten van vetten, de functie van vet in producten en de invloed van vetten op de smaakcompositie. Daarnaast is er informatie over claims en over consumentenkennis met betrekking tot vetten. Al deze onderwerpen worden verder uitgewerkt in factsheets, die vanaf de website gedownload kunnen worden. Eén van de factsheets gaat over de rol van vetten in de smaakcompositie. In deze factsheet wordt de praktische aansluiting gezocht worden met wat het betekent voor de smaak en voor de aromaperceptie als je de vetzuursamenstelling van een product verandert.

Die aansluiting met de praktijk is sowieso een belangrijk aspect op www.vettefeiten.nl. Praktijkvoorbeelden op de site tonen aan dat succesvolle innovaties mogelijk zijn en dat hoog onverzadigde oliën van plantaardige oorsprong met succes toegepast kunnen worden in producten met een goede smaak, textuur en houdbaarheid. De bezoekers van de website worden uitgenodigd meer voorbeelden van geslaagde productinnovaties via de website kenbaar te maken, aan collega-producenten, retailers en stakeholders.