Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Denk mee over de toekomst van de Utrechtse Heuvelrug

Het college heeft op 25 september 2008 de discussieversie van de structuurvisie bekend gemaakt. Een integrale visie, om te bepalen hoe onze Heuvelrug mooi kan blijven en om ervoor te zorgen dat mens en dier hier ook in de toekomst goed kunnen leven. Door over de toekomst na te denken, proberen we beslissingen te vermijden waar we later spijt van krijgen. Het helpt ons ook om de regie te houden, zodat we niet worden overvallen door ongewenste ontwikkelingen.

Een structuurvisie is daarbij een goed hulpmiddel. Hierin staan belangrijke toekomstige ontwikkelingen en wensen op diverse gebieden. Op basis daarvan kunnen weloverwogen keuzes worden gemaakt over hoe de gemeente zich verder ontwikkelt. Het resultaat is een document dat aangeeft hoe de gemeente er over twintig jaar in grote lijnen uitziet

We willen een optimale kwaliteit voor de hele gemeente te bereiken. Daarbij zijn er dilemmas, bijvoorbeeld rond het verkeer. Als er minder doorgaand verkeer door de dorpen rijdt, worden die leefbaarder. En als op de Heuvelrug de verkeersbarrières verdwijnen, kan de natuur zich beter ontwikkelen. Maar dat lukt alleen als er voor het verkeer een nieuwe weg beschikbaar komt, zoals de verlengde N226. Dat is een moeilijke afweging.

Over de dilemmas gaat het college graag met u in gesprek. Dat deden we ook al in de herfst van 2007. Naar aanleiding van de opmerkingen die u tijdens en na de discussie-avonden maakte, is de structuurvisie aangepast. Tijdens de avonden die we binnenkort houden, horen we graag hoe u nu tegen het plan aankijkt. We gebruiken uw opmerkingen de komende maanden bij het opstellen van de ontwerp-structuurvisie.

Burgemeester en wethouders hebben in de discussieversie alle beschikbare informatie gebundeld over de onderwerpen die volgens hen in de uiteindelijke structuurvisie thuishoren. Op de speciale website over de structuurvisie vindt u alle informatie over de discussieversie en over de discussieavonden: www.structuurvisieutrechtseheuvelrug.nl of onderstaande button Structuurvisie.
Ook kunt u hier het boekje aanvragen met de discussieversie en reageren op de inhoud van de discussieversie.

Daarnaast verwijzen we u graag naar de Gemeentepagina die op 25 september een speciale bijlage bevat over de structuurvisie. Via de Gemeentepagina zullen we u de komende weken blijven informeren over de structuurvisie.

Tot ziens op één van de discussieavonden.

Laatst gewijzigd: 24 september 2008