Openbare bibliotheek Amsterdam


OBA Live

OBA Live
Per 1 september is Desmet Live van de Desmet Studio's verhuist naar de nieuwe Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA). Het dagelijkse radio-café met gasten uit de wereld van kunst, cultuur, politiek en maatschappij op Radio 5 heet nu OBA Live. De huidige bespelers HUMAN, IKON en LLiNK krijgen in het nieuwe seizoen gezelschap van NMO en NIO.

De redacties van het populaire radio-café zijn het erover eens dat de Openbare Bibliotheek een `prachtlocatie' is. Het mes snijdt bovendien aan twee kanten. "Onderdak geven aan dit radioprogramma past bij de ambitie van de bibliotheek om meer te doen dan alleen boeken uitlenen. Dat gebeurt natuurlijk al volop met theater- en muziekvoorstellingen en andere culturele evenementen. OBA Live past daar uitstekend bij. En voor ons is de locatie geknipt omdat we met ons programma graag midden in de samenleving willen staan. Er komen dagelijks 5000 bezoekers naar de bibliotheek. We hopen dat veel mensen een kijkje komen nemen. Ze kunnen gewoon binnenlopen en zijn van harte welkom." In de eerste week van uitzending krijgt iedere bezoeker bovendien een aardige attentie.

De opnames van OBA Live vinden plaats vanaf 1 september iedere werkdag van 19.00 tot 20.50 uur op de vierde verdieping van de OBA. Op maandag en woensdag neemt omroep LLiNK het programma voor zijn rekening met de presentatoren Pieter Hilhorst en Teun van de Keuken, op dinsdag zenden de moslimomroepen NMO en NIO uit met presentatrice Hatice Kursun, op donderdag is de IKON aan de beurt met Jurgen Maas en op vrijdag presenteert Theodor Holman van HUMAN het programma.

Uitzending iedere werkdag van 19.00 tot 20.50 uur op Radio 5. Drie professionele camera's in de studio zorgen ervoor dat het programma via de website (www.obalive.nl) live te zien is en via het archief achteraf op te vragen is in beeld en geluid.

Kijk voor actuele programma-informatie op www.obalive.nl